Connect with us

Revistateo.ro

Iti rozi unghiile in mod frecvent? Ce spune un studiu despre acest tic

Stil de viata

Obisnuiesti sa-ti rozi unghiile? Ce spune asta despre tine

Multi oameni cred ca obiceiul de a-si roade unghiile se datoreaza stresului. In schimb, un studiu, publicat in „Jurnalul Terapiei de Comportament si Psihiatrie Experimentata”, arata cu degetul spre … perfectionism.

Citeste si: De ce sunt nefericite romancele

Citeste si: Cum sa iti faci intaritor pentru unghii acasa la tine

„Noi credem ca oamenii cu astfel de comportament repetitiv pot fi perfectonisti, ceea ce inseamna ca ei nu sunt in masura sa se relaxeze si sa-si indeplineasca sarcinile intr-un ritm normal.”, a spus autorul studiului Dr.Kieron O’Connor. „Prin urmare, acestia sunt predispusi la frustrare, nerabdare si nemultumire atunci cand nu isi ating obiectivele.”, a mai adaugat autorul studiului.

Prin urmare, nu vorbim despre anxietate, ci de frustrare.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au studiat comportamentul a 48 de participanti. Jumatate dintre eu aveau acest tic de a-si roade unghiile. Acestia au avut de completat o serie de sondaje pentru a testa comportamentul organizational si reglarea emotionala.

Ulterior, cei care obisnuiesc sa-si roada unghiile au fost identificati ca fiind perfectionisti organizationali. Dupa cum a fost relatat in Scientific American, perfectionismul organizational se caracterizeaza printr-o tendinta de a supramunci.

Roaderea unghiilor ajuta perfectionistii sa se simta mai putin frustrati, pentru ca ii ajuta sa elibereze energia acumulata. Insa, aceasta satisfactie este de moment, ea nu dureaza mult timp, pentru ca este rapid inlocuita de durere si, eventual, de jena.

Desi acest tic pare o activitate inofensiva, pe termen lung poate provoca daune. Muscarea unghiilor poate duce la infectii, la unghii deformate sau chiar la slabirea dintilor.

Acest nou studiu are scopul de a-i ajuta pe terapeuti sa inteleaga comportamentul pacientilor lor, dar si care este cauza.

„Aceste descoperiri sugereaza faptul ca persoanele care au acest comportament pot beneficia de tratamente concepute sa reduca frustrarea si plictiseala, dar si sa modifice convingerile perfectioniste.”, a declarat Sarah Roberts, unul dintre autorii atudiului.

Iti rozi unghiile? Te consideri un perfectionist? Iata cateva semne care arata daca esti perfectionist:

– crezi in zicala „totul sau nimic”
– esti sigur pe tine
– atunci cand nu atingi un obiectiv devii deprimat
– chiar si atunci cand atingi un obiectiv, succesul nu este suficient pentru a te face fericit

Vestea buna este ca atunci cand este gestionat in mod corect, perfectionismul poate face o persoana incredibil de talentata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top