Connect with us

Revistateo.ro

1 octombrie

Inedit

Octombrie vine cu salarii MAI MARI, medicamente MAI SCUMPE si MAI MULTI someri

1 octombrie vine cu o serie de schimbari mai mult sau mai putin placute: salarii mai mari, medicamente mai scumpe si un numar mai mare de someri.

Incepand cu 1 octombrie romanii vor plati mai mult pentru anumite medicamente folosite in tratarea bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Pe de alta parte, Guvernul spune ca bolnavii de hepatita C sau cancer vor beneficia de patru tratamente de ultima generatie compensate.

Tot de la 1 octombrie personalul din sistemul medical va beneficia de o marire a salariilor si a sporurilor medicale cu 25%, conform unui act normativ publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit aceluiasi act normativ, nu vor intra sub incidenta prevederilor respective personalul din directiile de sanatate publica si nici structurile similare ale ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie (cu exceptia personalului din cabinetele medicale si dentare, de unitate).

O crestere va fi resimtita si in buzunarul celor care beneficiaza de bursa de rezidentiat, astfel ca, incepand cu 1 octombrie 2015, cuantumul salariului lunar brut/soldei brute lunare in functie de care se stabileste bursa de rezidentiat va ajunge la 3.875 de lei.

Pe de alta parte, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a fost notificata de catre administratorul special al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare ca va dispune concedierea colectiva a 1525 de angajati, ce urmeaza sa intre in somaj de la 1 octombrie 2015.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top