Stiri
Omleta dulce – un desert rapid si gustos
Poate fi un mic dejun sau un desert delicios, care va deveni preferata copiilor dar si a ta!
Este o combinatie intre clatite si un pandispan pufos, un desert usor de facut, copt in tigaie, aromat si versatil.
Practic, poti pregati aceasta reteta cu orice fruct iti place, nu doar cu mere si piersici, cum iti recomandam noi.
Iata cum se pregateste omleta dulce, un desert pentru toata familia:
INGREDIENTE:
– 3 mere
– 2 piersici / nectarine
– 100 de grame de nuci
– O lingura de unt
CITESTE SI: Reteta INEDITA: Omleta fara oua!
CITESTE SI: DESERT : Bomboane Rafaello
– 4 linguri de faina
– 4 oua
– O jumatate de cana de lapte
– Putina vanilie
– 2-3 linguri de zahar
– Un praf de sare
– O lingurita de miere pentru servit
PREPARARE:
Fierbe laptele cu zaharul si cu vanilia, apoi lasa-l sa se raceasca. Curata merele si taie-le felii subtiri.
Bate bine ouale si amesteca-le cu faina, sare si laptele racit.
Pune unt in tigaie, la foc mic, si caleste merele in el pana cand se inmoaie. Pune peste mere si nucile. Adauga aluatul deasupra si pune un capac pentru a se coace uniform.
Lasa la foc mic 10 minute si apoi intoarce omleta dulce in tigaie si mai lasa 10 minute, tot sub capac.
Intre timp, taie piersicile felii subtiri. Cand e gata omleta, o scoti pe o farfurie, o decorezi cu piersici si presari miere pe deasupra.
Cei mai incantati vor fi, cu siguranta, copiii! Pofta buna!
Atentie: omleta desert se prepara intr-o tigaie larga. Daca ai o tigaie mai micuta, pune aluatul impreuna cu merele in doua transe, caci altfel risti sa ramana necoapta.
Sursa foto: Shutterstock