Connect with us

Revistateo.ro

ONU isi doreste eliminarea temelor de casa pentru elevi

Stiri

ONU isi doreste eliminarea temelor de casa pentru elevi

Organizatia Natiunilor Unite, impreuna cu reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii vor sa ceara tuturor tarilor din lume sa elimine temele de casa pe care elevii le primesc la scoala.

Nu e nicio gluma, un grup de cercetatori de la OMS, impreuna cu reprezentanti ai Organizatiei Natiunilor Unite au realizat mai multe petitii pentru eliminarea temelor de casa in sistemele educative din toata lumea, noteaza El Periodico.

Vestea nu este una noua, insa aceasta intra in dezbatere in toata lumea, mai ales ca cele mai multe tari din Europa si din restul lumii incep scoala in lunile septembrie si octombrie. Oamenii de stiinta au si cateva argumente pentru aceasta initiativa sustinand ca tema de casa ii face mai mult rau decat bine copilului.

In primul rand, temele nu ii ajuta pe elevi sa invete mai bine, chiar daca se spune ca repetitia este mama invataturii. Elevii inteleg mai bine anumite concepte in clasa. In plus, timpul pe care un copil il petrece facandu-si tema de casa poate fi folosit pentru alte activitati in care acesta sa isi dezvolte latura creativa.
In urma mai multor experimente si studii realizate din anul 1989 incoace, elevii buni la invatatura isi termina temele de casa intr-o ora, in medie, iar cei care nu au rezultate excelente (majoritari) la scoala petrec 4 ore dupa terminarea cursurilor buimacindu-se complet, mai scrie El Periodico.

Faptul ca lumea se schimba este tot mai evident, iar lectiile trebuie predate intr-o maniera cat mai interactiva, mai spun specialistii. In plus, temele de casa genereaza si conflicte intre parinti si copii deoarece cei mai multi dintre parinti incearca sa ii ajute pe micuti sa isi faca temele, iar acestia nu vor invata niciodata sa devina independenti, sa se descurce de unii singuri in viata.

Mai mult, conform aceluiasi ziar spaniol, copiii vad tema de casa drept o pedeapsa si nu un mijloc de a putea sa exploreze si mai mult materia invatata la scoala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top