Connect with us

Revistateo.ro

ORA DE VIOLENȚĂ. Elevă STRANGULATĂ în curtea școlii

Inedit

ORA DE VIOLENȚĂ. Elevă STRANGULATĂ în curtea școlii

Potrivit reporterilor Realitatea TV, eleva a fost strangulată în curtea școlii, imediat după ce s-au terminat cursurile la clasă. Fata în vârstă de 12 ani a fost strânsă de gât cu un fular de unul din colegii ei.

Aceasta a fost transportată imediat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din municipiul Iași, unde a fost evaluată de medici. Potrivit informațiilor obținute de realitatea.net, eleva se află în stare bună, însă medicii continuă cercetările.

Nu este primul caz de agresiune în școli, violența fiind unul dintre fenomenele cu care se luptă des atât profesorii, educatorii sau psihologii, cât și părinții. Kanal D a prezentat nu de mult un alt caz de violență în școală, unde un copil este lovit cu brutalitate de un elev mai mare decât el, iar ceilalți școlari asistă impasibili la eveniment, ba chiar unii dintre ei încurajează agresorul.

Cauzele pentru care copiii devin violenți de mici sunt multiple: vor să atragă atenția, au văzut acest lucru în familie, petrec prea mult timp în fața calculatorului pe jocuri video pline de violență, se uită la filme și emisiuni televizate unde este promovată violența etc. Un rol important pentru ca elevii să se poarte disciplinar la școală îl are părintele. Dacă acesta nu intervine sub nicio formă în educația copilului bazându-se doar pe faptul că îl trimite la școală și îi oferă zilnic bani de buzunar, acel copil se poate trezi cu frustrări uriașe. Lipsa de afecțiune poate determina un copil să devină violent fără să argumenteze în mod exact de ce a făcut acel gest.

Cifrele despre violența în școli cresc alarmant de la an la an: Numai în județul Vaslui, de pildă, s-au înregistrat peste 760 de acte de violență în anul 2013, un record absolut pentru acest județ. Și în județul Tulcea a crescut violența în școli de zece ori față de anul precedent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top