Connect with us

Revistateo.ro

Organizatia Mondiala a Sanatatii: TRATAMENTE SI VACCINURI IMPOTRIVA EBOLA

Stiri

Organizatia Mondiala a Sanatatii: TRATAMENTE SI VACCINURI IMPOTRIVA EBOLA

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat o lista cu opt tratamente si doua vaccinuri care vor fi folosite pentru lupta impotriva Ebola.

Din nefericire, niciun vaccin nu a fost aprobat clinic pana in clipa de fata, sustine OMS, „In contextul In care In prezent sunt implementate masuri exceptionale In vederea accelerarii ritmului testelor clinice, noile tratamente si vaccinuri nu vor fi disponibile pentru uz general inainte de sfarsitul lui 2014″, adauga OMS.

Nici in privinta tratamentelor lucrurile nu stau mai bine, deoarece vor fi disponibile, tot pana la sfarsitul lui 2014, cantitati mici, cateva doze de tratament. Tarile cele mai afectate in clipa de fata de Ebola sunt Sierra Leone, Liberia, si Guineea. Listei se adauga Nigeria si Senegal (unde a fost depistat un singur caz de Ebola).

Directoarea generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a anuntat miercuri, 3 septembrie, la Washington un nou bilant catastrofal produs de boala Ebola. Peste 1.900 de oameni au murit din cauza virusului ucigas si 3.500 sunt infectati cu acesta, a declarat Margaret Chan.

„Potrivit ultimului bilant din aceasta saptamana, am inregistrat 3.500 de cazuri confirmate in Guineea, Sierra Leone si Liberia, si peste 1.900 de morti”, sustine cu ingrijorare sefa OMS. Acum cateva zile, OMS a anuntat un bilant de 1.500 de morti, bilant care in 7 zile a crescut considerabil, semnal ca boala accelereaza in detrimentul cercetarilor stiintifice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top