Connect with us

Revistateo.ro

Ouă de DINOZAUR, descoperite în China

Inedit

Ouă de DINOZAUR, descoperite în China

Ouăle de dinozaur, fosilizate din cauza trecerii timpului, nu sunt primele descoperite în această parte a statului asiatic, informează news.discovery.com.

CITEŞTE ŞI: A fost descoperită gheață pe Marte

Descoperirile de aici i-au adus oraşului Heyuan numele de „Casa Dinozaurilor”, loc ce are un muzeu intrat deja în Cardea Recordurilor, în anul 2004, datorită celei mai mari colecţii de ouă de dinozaur, 10.008 la număr. Acum, muzeul va expune şi cele 43 de „modele noi”, pentru ca turiştii să stea faţă în faţă cu exemplare vechi de milioane de ani.

Conform celor spuse de arheologii de aici, din cele 43 de ouă, 19 sunt în stare perfectă de consrvare, iar cel mai mare exponat are un diametru de peste 17 centimetri.

„Ouăle fosilizate au fost găsite în stratul de gresie roşie, un mediu în care au fost descoperite şi alte ouă fosilizate, în trecut”, a declarat Du Yanli, curator al muzeului din Heyuan, pentru CCTV News.

Ouăle descoperite acum de chinezi ar aparţine unor specii de dinozauri din speciile oviraptor şi de dinozauri cu cioc de raţă, ce populau Terra în urmă cu aproximativ 89 de milioane de ani în urmă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top