Connect with us

Revistateo.ro

teo

Inedit

[p] Condamnat la viata

Condamnat la viata

Sinopsis Condamnat la viata

Este o poveste despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici.

Acțiunea se desfășoară într-un sat din Transilvania, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Un soldat german este găsit mort la marginea satului de către Alex, un băiat de 11 ani trimis de mama lui la țară pentru fi la adăpost de bombardamentele din capitală.

Întrucât nu se știe cine este vinovat, ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva dintre fruntaşii satului dacă făptașul nu se va preda până a doua zi dimineață la ora 5. Cum nimeni nu pare să își asume vina pentru cele întâmplate, preotul și soția acestuia, primarul, doctorul și familia sa, șeful poliției și notarul pun la cale un plan pentru a se salva.

Ei încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului”, în fapt un soldat francez rămas în sat după ce o rană gravă din primul război mondial i-a afectat memoria, să-şi asume el vina. Totul în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense, dar mai ales a șansei de salva vieți importante și de a deveni un erou național.

Ipu pare încântat de cele auzite, dar nu se mulțumește cu vorbe goale, el vrea totul în scris și mai ales vrea să vadă cu ochii lui cum vor decurge funeraliile.Timpul se scurge așa că ceilalți nu au încotro și trebuie să-i îndeplinească doleanțele.

Spre dimineață, când pare că toate cererile lui Ipu au fost satisfăcute iar el este gata să se predea, apare zvonul că războiul a luat sfârșit iar nemții sunt văzuți părăsind în grabă satul.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul condamnatlaviata.ro si pe pagina facebook oficiala a filmului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top