Connect with us

Revistateo.ro

Cutremur mare în Grecia! Stare de alertă - Seismul s-a resimtit și în Albania!

Stiri

Pământul, zguduit de o SERIE de CUTREMURE! Alertă pe glob!

Mexicul a fost lovit de o nouă serie după cutremurul devastator care a avut loc în această săptămână şi s-a soldat cu moartea a sute de persoane. Şi în cealaltă parte a globului s-a produs un seism.

Încă de la primele ore ale dimineţii, experţii au înregistrat patru seisme cu magnitudini de la 4.1 până la 5.8 grade pe scara Richter în partea sudică a statului mexican Oaxaca.

Apoi, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 a zguduit sâmbătă după-amiază provincia mexicană Oaxaca, pornind sirenele de avertizare la patru zile după seismul devastator din metropola Ciudad de Mexico.

De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului din apropiere de Ixtepec, o localitate situată în partea sudică a statului Oaxaca şi la peste 500 de kilometri de Ciudad de Mexico, relatează Reuters.

Potrivit autorităţii seismologice mexicane, cutremurul a avut loc în jurul orei locale 7:53 (15.53 ora României) la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec.

Momentan nu există informaţii despre posibile victime sau daune materiale în Oaxaca.

În prezent, autorităţile mexicane încearcă să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care a lovit la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico. Sunt circa 300 de morţi până acum.

Nici în cealaltă parte a Pământului lucrurile nu au stat liniştite. Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 4,3 a fost resimțit sâmbătă în Coreea de Nord, după ora 18:00 ora locală, în regiunea Kilju din provincia Nord Hamgyong, unde este situat şi poligonul nuclear Punnggyeru.

Deocamdată este neclar dacă a fost vorba despre un seism natural, așa cum susțin autoritățile din Coreea de Sud, sau este vorba despre un cutremur artificial provocat de o „explozie suspectă”, posibil test nuclear, așa cum susțin seismologii din China, relatează BBC.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top