Connect with us

Revistateo.ro

papa francisc vrea sa demisioneze]

Inedit

Papa Francisc vrea să demisioneze

Papa Francisc vrea să demisioneze. Conform unei declaraţii a monseniorului Luigi Bettazzi, episcop emerit de Ivrea, Papa Francisc va demisiona peste aproximativ cinci ani, scrie ziare.com. Bettazzi a vorbit într-un interviu acordat celor de la Rai Radio2 despre pontificatul actualului suveran al Bisericii Catolice şi a explicat afirmaţia Papei referitoare la faptul că acesta nu va mai ocupa mult timp Înaltul Scaun de la Vatican.

CITEŞTE ŞI: Papa dă liber la alăptare în Capela Sixtină

„Cred că Francisc se gândeşte că dacă în câţiva ani nu se va mai simţi suficient de puternic, aşa cum a fost cazul lui Benedict, va demisiona pentru a deschide calea unui papă cu mai multă energie”, a declarat episcopul de Ivrea.

În momentul în care a fost întrebat cât crede că Francisc va mai conduce Biserica Catolică, Bettazzi a afirmat: „pentru alţi cinci ani”.

Polemica generată în jurul pontificatului actual vine după ce suveranul pontif a acordat un interviu postului mexican Televisa, prin care a recizat că şefia sa de la Vatican nu va fi una de durată.

„Am sentimentul că Pontificatul meu va fi scurt: patru sau cinci ani; nu ştiu, poate chiar doi sau trei. Doi deja au trecut. Este ca o senzaţie vagă. Poate este ca psihologia pariorului care se convinge pe sine că va pierde aşa că nu va fi dezamăgit, iar în cazul în care câştigă va fi fericit. Nu ştiu. Dar simt că Domnul m-a pus aici pentru scurt timp”, a precizat Papa Francisc.

Actualul suveran pontif, născut pe 17 decembrie 1936 la Buenos Aires sub numele de Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea papă al Bisericii Catolice, primul neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741) şi totodată primul de pe continentul american.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top