Connect with us

Revistateo.ro

Papucii din plastic, un pericol pentru sănătate! Ce au găsit oamenii de știință când i-au testat

Sanatate

Papucii din plastic, un pericol pentru sănătate! Ce au găsit oamenii de știință când i-au testat

În timpul verii, foarte multe persoane preferă să poarte papuci de plastic sau saboți de plastic. Medicii atrag atenția cu privire la această încălțăminte, în urma unui test de laborator.

Conform unui studiu realizat în Germania, cercetătorii au descoperit că acest tip de încălțăminte este confecționat dintr-un material cancerigen.

Astfel, în acest studiu, oamenii de ştiinţă au selectat 10 perechi de sandale produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat cu atenție într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt îngrijorătoare pentru cei care le poartă în timpul verii. Rezultatul anunță că aproape 60% din aceşti saboţi au în componența lor hicrocarburi policiclice aromatice.

Citește și: Băuturile care reprezintă un pericol pentru sănătate

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi că hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP.

Citește și: Hainele sintetice, pericol pentru sănătate. De ce nu trebuie să le porți?

Aceste arene polinucleare se găsesc în uleiuri, cărbuni şi gudroane, şi sunt adesea produşi secundari rezultați la arderea combustibililor. De altfel, primul lucru care le atrage atenția celor care cumpără acest tip de papuci sau saboți este mirosul puternic pe care îl emană, de cauciuc amestecat cu alte substanțe.

Aceste substanţe sunt cancerigene şi pot provoca o mutaţie a celulelor odată ajunse în corp. Iar pentru că piciorul intră în contact direct cu acest tip de încălțăminte, este cu atât mai periculos să le porți.

Substanţele sunt extrem de nocive şi îndată inhalate ajung direct în organism. Se pare că acestea nu sunt singurele substanţe cancerigene din componentă saboţilor de plastic, potrivit realitatea.net.

Aproximativ 70% din sandalele de plastic care se găsesc pe piață sunt alcătuite din solvenţi şi metale grele care sunt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre. Substanţele pot intră în organism şi prin piele.

Chiar și sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi) au fost analizate, iar rezultatele nu sunt deloc bune. Chiar dacă nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice, specialiștii au găsit în cazul lor alți patru solvenţi cancerigeni.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top