Sanatate
Paralizia faciala, provocata de aceste 6 lucruri
Paralizia faciala este o tema destul de serioasa, fapt pentru care glumele pe seama acestei manifestari ar trebui sa inceteze. Folosim foarte des expresia „Simt ca paralizez”, insa se poate intampla asta de la lucruri care nu ti-au trecut prin cap niciodata.
O paralizie se poate produce in cateva minute, iar in cazurile grave poate dura intre 24 si 48 de ore, in functie de cauze. Este esential sa afli de la ce ti se poate bloca fata.
Paralizia faciala se caracterizeaza printr-o asimetrie cauzata de lipsa de mobilitate a fetei, iar persoanele care intampina aceasta problema nu pot zambi si nu pot sa isi miste nasul si, uneori, nici ochii.
Persoanele care paralizeaza lacrimeaza abundent din cauza imposibilitatii pleoapelor de a se inchide, sustin cercetatorii de la Clinica Universitara din Navarra, Spania.
Chiar daca 80% dintre cazuri nu au o origine aparenta, exista evenimente si obiceiuri care provoaca paralizia faciala.
Cauzele blocarii fetei
1. Stresul – Cu cat presiunea sangelui este mai mare, cu atat exista riscul de paralizie. Hipertensiunea creste sarcinile pe care inima le are in organismul nostru, iar tesuturile conjunctive se pot bloca rapid.
2. Interventiile chirurgicale – O interventie chirurgicala prost facuta poate afecta neuromul acustic.
3. Infectiile – Infectii precum meningita ori instalarea gripei in corp favorizeaza inflamarea nervilor faciali, cauzand o presiune in canalului lui Falopio si crescand riscul de infarct in zona (moartea celulelor nervoase).
4. Diabetul – Aceasta boala sistemica afecteaza intregul organism si nu doar un organ in parte.
5. Conditiile congenitale – Dezvoltarea anormala a nervului facial duce la paralizie.
6. Migrenele – Potrivit Academiei Americane de Neurologie, migrenele dubleaza riscul imbolnavirii sistemului nervos, ceea ce poate duce la paralizie, indubitabil.