Connect with us

Revistateo.ro

Părintele Vasile Ioana ne învață care sunt cele șapte trepte pentru o căsnicie fericită.

Diverse

Părintele Vasile Ioana: 7 trepte spre o căsnicie fericită. Răspunsuri și soluții pentru INFIDELITATE

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre căsnicia perfectă. Preotul spune care sunt cele șapte trepte, pe care fiecare soț și soție trebuie să le urce împreună. Părintele spune că dacă vom urca aceste trepte vom și fericiți.

„Dacă vom pune în practică aceste 7 trepte, vom și fericiți atât noi, cât și partenerul nostru. De altfel, majoritatea dintre noi ne dorim să primim…și oferim puțin. De aceea este esențial să știm că în cele șapte trepte spre o căsnicie fericită prima treaptă este comunicarea.

CITEȘTE ȘI: Preotul Vasile Ioana a dezvăluit care sunt cauzele divorțurilor la români

Este esențial să fii un bun ascultător al partenerului tău. Ascultă-l! Intră în gândul lui! Intră în inima lui! Vezi ce vorbește, ce spune. Partenerul are nevoie să fie ascultat. Dacă asculți ce spune partenerul cu atenție, vei vedea ce e în el și vei putea mai ușor să îl înțelegi.”, spune preotul Vasile Ioana.

Dacă partenerul nu este dispus să comunice?

Prima treaptă: să comunici cu partenerul tău!

„Atunci găsești soluții prin răbdarea ta și va exista un timp în care el va putea să comunice. Identifică tu timpul acela potrivit! Comunicarea este esențială! Spunând gândurile tale, vorbind cu inima deschisă nu mai apare păcatul, pentru că spunând chiar și gândurile ascunse atunci poți să previi.” ne învață părintele.

A doua treaptă foarte importantă este: împlinește nevoile fizice ale partenerului tău.

În Biblie găsim scris: „Femeia este datoare cu iubire bărbatului și bărbatul este dator cu iubire femeii sale.” Și mai departe se spune: „Nu vă lipsiți unul de altul decât pentru un timp…”

Sfântul Apostol Pavel nu dă un timp exact, pentru că fiecare cuplu are specificul său. Dar e foarte interesant un aspect. Și aici le atenționez pe femeile credincioase. Femeile credincioase, uneori, îi pun pe bărbații lor să țină 40 de zile de post fizic. Și nu e bine.

Este o taină a căsniciei fericite. Iată ce spune tot Apostolul Pavel, e foarte important: Postul se ține, postul fizic se ține cu bună-învoială între cei doi.

O femeie este datoare înaintea lui Dumnezeu cu împlinirea nevoilor fizice ale bărbatului său. Aveți grijă la nevoile fizice ale bărbatului și nu va mai apărea păcatul infidelității.

A treia treaptă: nevoile emoționale.

Femeii îi place să fie admirată. Ea are nevoie să fie alintată, să fie răsfățată, să i se spună lucruri care să atingă zona aceasta a sensibilității ei. Admirați-vă soțiile, dragii mei bărbați!

A patra treaptă: nevoia de apreciere.

Fiecare dintre noi avem nevoie să fim apreciați pentru ceea ce facem. De aceea, când ajungi acasă soțule și soția ta îți pune de mâncare, primul cuvânt pe care îl spui după ce ai mâncat: ce minunată ești tu, că mi-ai făcut supa asta! Nu ce bun este produsul, ci ce bună ești tu că ai făcut produsul.

A cincea treaptă: nevoile spirituale.

Dacă partenerul vrea să meargă la teatru, la cinematograf, vrea să facă fitness, vrea să aibă activități spirituale, tu dacă nu vrei să accepți nevoile ei sau ale lui, atunci se creează ruptura.

A șasea treaptă: acceptă-i pasiunile!

Acceptați pasiunile partenerului. Dragii mei, iubiți copilul din partener! Dacă ea are o pasiune, poate are o pasiune pentru sport, apreciază pasiunile aproapelui tău. La un moment dat, dacă nu i le apreciezi se va naște iar ruptura.

A șaptea treaptă: nevoia de a fi iertat!

Dragii mei, toți greșim! Nu suntem perfecți. Iubirea adevărată înseamnă iertare. Iertați-vă unii pe alții că iubirea înseamnă iertare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top