Connect with us

Revistateo.ro

Pași esențiali pentru unghii mai frumoase

Inedit

Pași esențiali pentru unghii mai frumoase

După cum știm prea bine, iarna nu este anotimpul ideal pentru sănătatea mâinilor noastre. De aceea trebuie să le îngrijim cu mult mai multă atenție. Unghiile pot fi și ele afectate de condițiile vremii, așa că trebuie să urmezi anumiți pași pentru a le păstra frumoase și sănătoase.

De cele mai multe ori unghiile ne dau indicii despre starea noastră de sănătate. Dacă unghiile tale nu arată așa cum îți dorești, este posibil să existe o problemă de sănătate netratată de care ar trebui să de ocupi mai întâi. O vizită la medic este primul pas pentru a descoperi de unde pornește problema.

CITEȘTE ȘI: CE CULORI TREBUIE SĂ AI PE UNGHII, ÎN FUNCȚIE DE TONUL PIELII

Chiar dacă faci parte din categoria femeilor care își vopsesc unghiile în permanență, trebuie să ții cont de faptul că acestea au nevoie să respire. Lasă-le libere timp de cel puțin o săptămână, înainte să le dai din nou cu lac. Nu uita să utilizezi un ulei pentru cuticule. Acestea sunt menite să te protejeze de bacterii și infecții, așa că nu este indicat să le tai. Pe timpul iernii, cuticulele se usucă mult mai repede și pe lângă aspectul neplăcut, pot provoca mici infecții.

Există numeroase suplimente care te ajută să îți păstrezi unghiile sănătoase. Acestea sunt formulate de obicei în combinații de vitamine pentru unghii și păr. Oricât de echilibrată ar fi dieta ta, este imposibil să îți asiguri necesarul de nutrienți doar din alimentație. În anumite perioade ale anului ai nevoie de aceste suplimente pentru a te menține în formă.

Folosește un produs pentru întărirea unghiilor. Majoritatea femeilor se plâng de unghii rupte și descuamate. Acesta poate fi semnul unui deficit de vitamine din organism. Echilibrează-ți dieta, mergi la medic pentru un control, iar pe lângă toate acestea utilizează un lac pentru întărirea unghiilor.

Nu în ultimul rând, încearcă să pilezi unghiile într-o singură direcție, pentru a preveni ruperea acestora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top