Connect with us

Revistateo.ro

Pași importanți spre o piele mai tânără

Cosmetica

Pași importanți spre o piele mai tânără

Odată cu trecerea timpului încep să apară pete, porțiuni de piele mai aspră, ridurile adânci și alte semne ale îmbătrânirii datorate mai ales expunerii la soare. Pielea produce mai puțin colagen, așa că devine greu ca ea să se păstreze la fel de elastică. Cea mai importantă regulă este să te protejezi de radiațiile UV. Astfel vei preveni apariția semnelor îmbătrânirii și vei reduce aspectul celor deja existente. Soarele este inamicul tău numărul 1, așa că o cremă sau o loțiune cu factor de protecție de cel puțin 25 te va ajuta să îți păstrezi pielea tânără.

CITEȘTE ȘI: DE CE SĂ FOLOSEȘTI O CREMĂ DE NOAPTE 

Pielea trebuie hidratată în profunzime, așa că alege o cremă hidratantă special formulată pentru tipul tău de ten și aplic-o în fiecare dimineață. Dacă obișnuiești să te machiezi, un fond de ten cu factor de protecție este excelent. Vitamina A ar trebui să fie principalul ingredient activ din produsele utilizate. Aceasta ajută la reconsituirea colagenului, previne dezvoltarea liniilor fine și a ridurilor, corectează petele și echilibrează aspectul general al pielii. Totodată, ea este un remediu eficient în tratarea acneei.

Petele maronii se datorează în general îmbătrânirii premature. Acestea pot fi corectate cu ajutorul cremelor faciale care conțin hidrochinonă. Aceasta inhibă o enzimă importantă în sinteza pigmenților. Pe lângă asta, o cremă care conține pentapeptide este ideală pentru combaterea ridurilor. Aceasta stimulează producția de colagen și elastină, refăcând bariera protectoare a pielii.

Dermatologii folosesc numeroase modalități prin care redau aspectul sănătos, luminos și tânăr al pielii. PRintre acestea se numără peelingul chimic, tratamentul cu laser, microdermabraziunea. Ia în considerare aceste tratamente dacă simți că pielea ta are nevoie de mai mult decât o cremă și o exfoliere obișnuită.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top