Diverse
Pasta de dinţi, otrava de zi cu zi. Ce au descoperit cercetătorii
S-ar putea să nu vă gândiți prea mult la ingredientele din pasta de dinți, comparativ cu ingredientele din alimente sau chiar cu alte produse de îngrijire personală. Însă, cercetătorii avertizează că unele sortimente de pastă de dinţi conţin substanţe chimice periculoase, care au fost prezentate întotdeauna drept antibacteriene.
Gura este de fapt una dintre cele mai absorbante locuri din întregul tău corp. În timp ce vă spălați pe dinți, ingredientele din pastă intră în gură și gingii, care sunt calea de acces la fiecare sistem din corp.
De aceea, trebuie să fii foarte atent atunci când alegi pastă de dinți. Multe dintre brandurile populare conțin pesticide periculoase.
Ingredientele toxice din pasta de dinți
1. Triclosan
Triclosan este un pesticid care „îmbunătățește” pasta de dinți. Substanța chimică a fost legată de preocupările privind rezistența la antibiotice și tulburările endocrine.
CITEȘTE ȘI: De ce sa te speli pe fata cu pasta de dinti
Medicamentele care provoacă tulburări endocrine reprezintă o preocupare serioasă, deoarece pot promova o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv cancerul mamar, ovarian, prostatic și testicular, pubertatea precoce la fete.
Unele studii pe animale au arătat că triclosan a cauzat malformații osoase fetale la șoareci și șobolani, ceea ce poate sugera efecte hormonale. Mai mult, triclosanul poate interfera cu un tip de semnalizare celulară în celulele creierului, inimii și alte celule, astfel încât cercetătorii au remarcat că este posibil să nu merite riscurile potențiale.
2. Lauril sulfat de sodiu
Multe paste de dinți conțin agenți tensioactivi cum ar fi lauril sulfat de sodiu. Agenții tensioactivi sunt substanțe chimice responsabile pentru acțiunea de „spumă” a pastei de dinți.
Acest lucru sporește gusturile amare. Se crede că acesta este motivul pentru care totul are gust atât de rău imediat după ce ți-ai periat dinții.
3. Îndulcitori artificiali
Aspartamul și alți îndulcitori artificiali sunt adesea adăugați la pastele de dinți comerciale. Aspartamul este compus în principal din acid aspartic și fenilalanină. Fenilalanina a fost modificată sintetic pentru a purta o grupare metil, care asigură cea mai mare parte a dulceții.
Asta e problema numărul unu. Problema numărul doi se referă la faptul că oamenii sunt singurele mamifere care NU sunt echipate cu un mecanism biologic de protecție care descompune metanolul în acid formic inofensiv.
La om, alcoolul metil traversează vasele de sânge în zone sensibile, cum ar fi creierul, unde metanolul este transformat în formaldehidă. Și din moment ce nu există nicio catalază prezentă, formaldehida este liberă să provoace pagube enorme în țesuturile dumneavoastră.
Simptomele din intoxicația cu metanol sunt multe. Printre acestea se numără dureri de cap, amețeli, greață, tulburări gastrointestinale, slăbiciune, vertij, frisoane, amorțeală și dureri la nivelul extremităților, tulburări comportamentale.