Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Pe ce dată se despodobește, de fapt, bradul de Crăciun. Mulți români habar n-aveau asta!

Data la care se despodobește bradul de Crăciun a fost multă vreme o enigmă pentru creștini. Unii spun că acesta trebuie despodobit imediat după Revelion, în timp ce în unele zone din țară se ține cu betele și globuri până în preajma Sărbătorilor Pascale.

Cea mai cunoscută variantă, și cea corectă, este despodobirea bradului pe 7 sau 8 ianuarie, adică imediat după Sfântul Ioan Botezătorul.

Unii români aleg să nu îl țină atât de mult în casă, pentru că bradul se uscă și lasă în urmă numai mizerie.

Motivul mai puțin cunoscut pentru care bradul de Crăciun trebuie stropit cu agheazmă. Iată ce nu trebuie să lipsească din el ca să ai parte de bani în 2018

Natural sau artificial, bradul de Crăciun nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Potrivit tradiției, în noaptea de Ajun Moș Crăciun vine să lase cadourile sub brad. Însă, bradul nu trebuie făcut doar cu acest scop. O altă tradiție spune că ți-ar putea schimba viața radical.

Varfurile lui sunt in forma de stea si aduc norocul si realizarea tuturor dorintelor. Splendidele crengute verzi de brad simbolizeaza viata si dragostea.

CITESTE SI: Traditii si superstitii de Revelion din intreaga lume

Ce trebuie sa faci de REVELION pentru a avea noroc tot anul

Conform traditiei, atunci cand iti alegi bradutul este bine sa-ti pui o dorinta, pentru ca ti se va indeplini in perioada imediat urmatoare.

La finele decorarii, e bine sa-l stropesti cu apa sfintita si sa spui rugaciunea “Tatal nostru”.

De secole intregi se crede ca puternica rugaciune rostita in fata bradului ajuta cuplurile sa devina parinti, chiar daca, la momentul actual, sanatatea nu le permite sa-si indeplineasca acest vis.

Agata in brad o moneda infasurata in hartie si legata cu ata rosie de o crenguta. Moneda e semnul stabilitatii financiare, familiale si al dragostei.

Te-ar putea interesa și: Ce pericol ascunde bradul natural de Crăciun

Nu există Crăciun fără brad. Bradul natural ascunde însă câteva pericole la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Toată lumea își împodobește casa zilele acestea cu crengi de brad sau cu brazi naturali ori artificiali.

Știai că unii specialiști susțin că pe crenguțe trăiesc aproximativ 25.000 de creaturi? E vorba de acele insecte care se văd doar la lupă și care se adaptează foarte bine atât frigului cât și temperaturilor ridicate.

Cercetările americanilor arată că pe brazi trăiesc o mulțime de păduchi, acarieni, molii și păianjeni și că aceste insecte hibernează fără grijă.

„Insectele hibernează iarna și de obicei își golesc corpurile de fluide și devin complet inactive”, a declarat Bjarte Jordal, profesor asociat al Muzeului Universității din Bergen.

Lucruri pe care sigur NU le știai despre CRĂCIUN
Stii colindele, stii povestea lui Mos Craciun si stii si povestea bradului de Craciun, dar sigur NU stiai aceste lucruri!

1. Mos Craciun nu a fost dintotdeauna imbracat in haina rosie. Pana sa ajunga la bine cunoscuta “uniforma” rosie, a mai incercat nuantele verde, maro si albastru. Formula actuala a intrat in traditie in anul 1931, cand a aparut intr-o reclama facuta de acea companie care produce sucuri acidulate.

2. In medie, oamenii petrec doua ore pe zi ambaland cadouri in perioada Craciunului.

3. Peste 60% dintre americani canta colinde pentru animalele lor de companie. Acestea sunt in mare parte caini si pisici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top