Connect with us

Revistateo.ro

Perchezitii de amploare la Ministerul Culturii! Unul dintre fondatorii trupei Parazitii, ridicat de politisti

Inedit

Perchezitii de amploare la Ministerul Culturii! Unul dintre fondatorii trupei Parazitii, ridicat de politisti

Politistii din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale efectueaza perchezitii la Ministerul Culturii, dupa ce au prins in flagrant un barbat care primea mita pentru un aviz privind constructia unei cladiri.

Potrivit informatiilor oferite de televiziunile de stiri, intermediarul spagii din acest caz este omul de afaceri Alexandru Francu(foto, centru), unul dintre cei care au pus bazele trupei Parazitii. Barbatul este, in prezent, un om de afaceri care detine mai multe case de lux in Capitala si un hotel. El a fost ridicat de politisti.

Iata comunicatul Politiei Romane

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au prins in flagrant delict un barbat, in timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura. Cel in cauza si alte doua persoane care l-ar fi sprijinit in activitatea infractionala au fost retinuti.

La data de 28 ianuarie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au prins in flagrant delict un barbat, in timp ce primea 6.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii, in vederea obtinerii unui aviz.

Din cercetari a reiesit ca, in cursul lunii ianuarie 2016, cel in cauza ar fi solicitat 10.000 de euro, in vederea obtinerii unui aviz, pretinzand ca are influenta asupra functionarilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura, atat in mod direct, cat si prin intermediul unui alt barbat. In activitatea infractionala, cei doi ar fi fost sprijiniti de o femeie.

Astfel, barbatul prins in flagrant ar fi contactat o persoana care a depus documentatia necesara obtinerii avizului din luna iulie 2015 si i-ar fi conditionat obtinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro.

Cele trei persoane au fost retinute pentru trafic de influenta, cercetarile fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top