Connect with us

Revistateo.ro

perchezitii-21092015

Inedit

Perchezitii de ultima ora in cazul falsificarii de prescriptii medicale

La aceasta ora se deruleaza perchezitii in Bucuresti, Braila, Constanta si Vrancea, in cazul falsificarii de prescriptii medicale.

Oamenii legii deruleaza la aceasta ora percehezitii in cazul a nu mai putin de 25 de persoane suspectate in prezent de infractiuni economice, dare si luare de mita, santaj, camata, trafic si cumparare de influenta, potrivit Mediafax.

Conform procurorilor, cei 25 de suspecti ar fi intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile. In cadrul anchetei este vizat si directorul Penitenciarului Focsani, acolo unde este incarcerat patronul firmei anchetate.

Procurorii DIICOT desfasoara luni, 21 septembrie 2015, 59 de percehezitii la persoanele suspectate de frauda. Cei vizati sunt reprezentanti si ‎angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL, dar si medici de familie sau medici specialisti din judetele Braila si Constanta.

Grupul infractional este suspectat ca in perioada 2011-2015 a decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Prejudiciul adus Statului Roman in acest caz este de noua milioane de lei.

Procurori i-au acuzat ca prin intermediul acestei societati, in complicitate cu medici si functionari de la Casa de Asigurari de Sanatate din Braila, cu stiinta majoritatii angajatilor de la cele doua puncte de lucru ale societatii, s-a decontat ilegal sume importante de bani. Astfel s-a simulat eliberarea unor medicamente din stocuri, in baza unor retete fictive.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top