Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Perele ascund un lucru nestiut! Vezi in ce conditii iti fac rau!

Perele au o serie de proprietati pentru sanatate. Unele persoane considera ca pana si samburii sunt buni de consumat, insa medicii recomanda evitarea acestora: sunt extrem de toxici!

Niciodata sa nu inghititi sau sa nu faceti retete care implica samburii de pere! Acestia contin o substanta toxica numita acid prusic sau cianura de hidrogen.

Cianura de hidrogen este diferita de cianura de potasiu. Pe scurt, este vorba despre otrava in toata regula.

Aceasta substanta este folosita impotriva rozatoarelor sau a insectelor daunatoare recoltelor ori impotriva gandacilor de bucatarie.

Otrava din pere poate provoca moarte subita, avertizeaza medicii. Doar un sfert de cianura poate fi fatal pentru organismul uman. Atunci cand prepari un fresh de pere, scoate inainte samburii pentru a evita sa te imbolnavesti.

CITESTE SI: Cura cu pere te scapa de balonare, te ajuta sa slabesti si are multe alte beneficii. Afla care sunt!

CITESTE SI: Plăcintă delicioasă cu pere

In urma cu cativa ani, cercetatorii olandezi au avertizat cu privire la consumul de samburi din pere, migdale sau mere ca fiind nociv. 30 de grame de samburi de caise sau migdale poate fi fatal pentru orice adult, mai spun specialistii.

Asadar, daca vrei sa mananci pere fara sa iti pui sanatatea in pericol, arunca samburii. Iata de ce sunt bune aceste fructe.

Perele mentin ochii sanatosi, la fel ca si morcovii. Trei portii de pere consumate zilnic reduc cu pana la 40% riscul de aparitiei a degenerescentei maculare (principala cauza a pierderii vederii la persoanele de varsta a treia).

Perele au importante proprietati anticancerigene. Elementul care le fac esentiale pentru sanatate este acidul hidroxicinamic, eficient in prevenirea cancerului de stomac.

Perele, impreuna cu merele, reduc riscul formarii cancerului pulmonar la femei, anunta medicii. Aceste fructe mai contin o serie de fibre care ajuta la eliminarea toxinelor din colon.

Perele ajuta la insanatosirea ovarelor si testiculelor si previn o serie de boli care afecteaza organele genitale. Amfaktul (substanta benefica) din pere favorizeaza declansarea mai rapida a erectiei si scad nivelul producerii de androgeni testiculari.

Aceste fructe delicioase trateaza guta si constipatia. Spre deosebire de alte fructe, perele zemoase (adica bine coapte) contin mai multe fibre ajutand astfel la digestie.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top