Connect with us

Revistateo.ro

Frumusete

Pericolele din spatele manichiurii cu gel. Cum previi unghiile casante dupa ce ai apelat la aceasta tehnica

Oja cu gel este din ce in ce mai populara pentru multe femei, care apeleaza la aceasta manichiura pentru a nu mai sta in fiecare zi sa aiba grija de cum arata unghiile lor.

Il poti tine pe unghii timp de 3-4 saptamani, iar acest lucru este pentru femeile care sunt foarte ocupate o binecuvantare, caci pot avea manichiura imrpecabila permanent.

Fie ca ti le aplici tu sau te duci la un salon, nu o singura data ai observat ca unghiile incep sa devina din ce in ce mai fragile intre intretineri. Atunci cand renunti la gel, unghiile casante si care se rup foarte repede iti provoaca dureri si neplaceri.

Pericolele din spatele manichiurii cu gel. Cum previi unghiile casante

Oja-gel nu se usucă de la sine, ca cea obisnuita, ci cu ajutorul unei lumini ultraviolete. In timpul acestei proceduri, oja intra in structura unghiei. In timpul intretinerii, manichiurista trebuie sa curete intreaga suprafata, sa o pileasca foarte bine, iar acest lucru duce la inmuierea unghiei si sa o subtieze.

Multi spun ca, dupa ce ti-ai facut manichiura cu gel de doua ori, ar trebui sa faci o pauza de cel putin trei luni, insa acest lucru nu este acceptat de foarte multe persoane.

Unii dermatologi sustin ca expunerea la lumina ultravioleta a lampii poate creste riscul aparitiei cancerului de piele.

Inainte de a folosi luminile ultraviolete, ia-ti cateva masuri de protectie: aplica pe maini o crema cu SPF ridicat inainte de a-ti expune mainile la razele ultraviolete sau foloseste manusi protectoare carora sa le tai numai varfurile. In felul acesta, eviti si sa iti expui pielea si sa determini imbatranirea prematura a pielii mainilor.

Ei bine, pentru a evita subtierea unghiilor si pentru a continua sa folosesti manichiura permanenta cu gel, incepi si mananca sanatos. De asemenea, ia zilnic suplimente de fier, zinc si vitamina C si mananca peste, oua si branza. Nu uita ca si atunci cand faci curatenie prin casa, speli vase ori stergi praful, sa folosesti manusi pentru a-ti proteja manichiura.

Citeste si: Trucuri pentru a avea cele mai frumoase unghii, cu bani putini. Primul este cel mai important

Mainile sunt cartea de vizita ale fiecarei persoane, iar niste unghii frumoase si ingrijite sunt intotdeauna apreciate de catre toata lumea.

Pentru a avea cele mai frumoase unghii, acestea trebuie sa fie perfect taiate, fara cuticule si date cu o oja nude. Intotdeauna fac o impresie frumoasa, asa ca trebuie sa mereu grija sa arate impecabil.

Pentru ca o vizita la salon nu este intotdeauna posibila, iti poti face manichiura acasa si sa economisesti si bani.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta ca unghiile tale sa arate perfect in fiecare zi:

Intotdeauna trebuie sa ai la tine o pila. Niciodata nu stii cand ai nevoie de ea, asa ca pastreaz-o mereu in geanta pentru situatiile de urgenta. O unghie nepilita arata inestetic. Foloseste o pila de unghii din sticla si foloseste-o doar intr-o directie, pentru a evita ruperea completa a unghiei.

Trucuri pentru a avea cele mai frumoase unghii. Primul este cel mai important

Pastreaza-ti mereu mainile foarte curate. Nu este deloc estetic sa vezi o persoana cu maini murdare si cu unghii pline de murdarie sub ele. Nici urmele lasate de oja pe langa unghii nu sunt estetice, asa ca insista foarte bine atunci cand iti cureti unghiile. O metoda foarte buna este sa folosesti o periuta veche pentru dinti, pe care sa aplici putin sapun, apoi sa freci cu aceasta unghiile si pielea. De asemenea, poti exfolia pielea moarta, fara sa folosesti produse scumpe.

Pastreaza-ti mainile si unghiile uscate. Astfel previi bacterille sa creasca sub unghii si sa provoace afectiuni, precum ciuperci si caderi ale unghiilor. De asemenea, impiedici si ruperea unghiilor daca stau prea mult timp in apa.

Intotdeauna aplica o baza inainte de a folosi o oja. Acest lucru ajuta unghia sa o cureti mai usor cu dizolvant pentru oja si culoarea sa fie mai vizibila dupa numai o singura aplicare.

Nu uita sa iti protejezi mainile de fiecare data cand intri in contact cu produse chimice. Fie ca este vorba despre spalatul vaselor, vopsitul parului ori curatenia in casa cu produse chimice, foloseste manusi de protectie.

Hidrateaza-ti mainile si unghiile in fiecare zi. Foloseste un ulei pentru a tine unghiile si cuticulele hidratate. Se gasesc la orice magazin de cosmetice, iar daca nu ai unul, foloseste orice ulei pe care il ai in casa.

La fiecare doua saptamani, taie-ti unghiile cu forfecute speciale pentru unghii.

Dezinfecteaza regulat ustensilele pe care le folosesti pentru a avea grija de unghiile tale si foloseste numai produse care nu sunt expirate. Altfel spus, renunta sa mai folosesti o oja care a expirat si care iti poate face mai mult rau decat bine.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top