Connect with us

Revistateo.ro

Persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe zi își semnează sentința la moarte

Sanatate

Persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe zi își semnează sentința la moarte

Persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe zi își semnează sentința la moarte. Și asta deoarece cu cât dormi mai multe ore pe zi, cu atât îți sporești posibilitatea de a face un accident vascular cerebral. Cercetătorii de la Universitățile din Miami și Columbia au realizat că persoanele care dorm 10 sau 12 ore într-o noapte își agravează bolile de inimă sau posibilitatea producerii unui accident vascular cerebral.

Studiul cercetătorilor americani a implicat monitorizare a 10.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 42 și 61 de ani, care nu au suferit niciodată un accident vascular cerebral. După 10 ani în care au fost ținuți sub observare, 346 din pacienți au suferit un accident vascular cerebral. Cei care au făcut accident vascular sunt persoanele care au dormit mai mult de 8 ore pe zi, cercetătorii spunând că rata accidentelor vasculare cerebrale în aceste cazuri fiind cu 46% mai mare.

CITEȘTE ȘI: MEDICAMENTE POPULARE CE ÎȚI PROVOACĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Oamenii de știință au primit cu această ocazie primul indiciu despre cauza reală a producerii accidentelor vasculare cerebrale, întrucât studiul face o legătură între nevoia de cât mai multă odihnă și această afecțiune.

„E posibil să se întâmple ceva la nivel cerebral care precede accidentul vascular, pentru care somnul excesiv ar putea fi un semn timpuriu“, crede Yue Leng, cel care a condus echipa de investigatori. Cercetătorii precizează că acesta este doar un studiu care poate porni pe un drum plin de ipoteze în cercetare și că asta nu înseamnă că cei care dorm mai mult vor suferi automat un accident vascular cerebral, acesta fiind provocat și de alți factori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top