Connect with us

Revistateo.ro

Piure de mazare verde

Garnituri

Piure de mazare verde

Vrei ceva delicios si de post? Incearca un piure de mazare verde! Mancarea de mazare este numai buna pentru perioadele de post din an. Leguma verde este versatila in combinatiile culinare. Poate fi servita cu aproape orice tip de legume, iar daca vrei sa inlocuiesti carnea, soia este alegerea isteata.

Sa faci piure e cel mai simplu lucru. Nu ai nevoie de multe ingrediente si nici de cine stie ce indemanare. In varianta de post, piureul de mazare se face fara unt, la fel si cel de cartofi. De asemenea, pentru a da mai multa savoare acestei garnituri, se folosesc frunze de patrunjel si putina ceapa verde.

Piure de mazare – ingredientele necesare

1. 500 de grame de mazare verde congelata sau la conserva;

2. o lingura de ulei de floarea soarelui;

3. o ceapa medie (in loc de unt, in varianta de post);

4. o jumatate de lingurita de sare si o jumatate de lingurita de piper.

Modul de preparare

1. Caleste ceapa intr-o tigaie, insa ai grija cat o lasi la foc ca sa nu se prajeasca foarte tare.

2. Pune mazarea verde la foc mic timp de 10-20 minute, la calit. Poti adauga si alte ierburi in afara de patrunjel, dupa preferinte. Ai grija, totusi, sa nu schimbi foarte mult gustul mancarii.

3. Paseaza mazarea cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu blenderul.

4. Piureul se serveste la final, de preferinta cald.

CITESTE SI: Mazare galbena frecata. Reteta ardeleneasca

Cu ce il poti servi

Piureul de mazare face ‘casa buna’ cu soia si alte legume fierte. Aceasta garnitura poate fi servita cu snitele din soia si morcovi fierti, iar pe langa patrunjel, o poti ‘insufleti’ cu ceapa verde maruntita. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top