Prajituri
Plăcintă cu mere și caramel
Ingrediente:
Topping:
– 50 grame făină
– 100 zahăr brun
– 2 linguri de unt la temperatura camerei
Aluat:
– 300 grame făină
– un praf de sare
– 100 grame unt la temperatura camerei
– 2 linguri de ulei
– 3 linguri de apă
Umplutură:
– 100 grame zahăr
– 2 lingurițe de amidon de porumb
– 8 mere mari
CITEȘTE ȘI: TIRAMISU CHEESECAKE
Mod de preparare:
Pentru topping, se amestecă într-un bol untul cu zahărul și făina până ce se formează un aluat sfărâmicios. Se acoperă bolul și se dă la rece.
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, iar apoi se adaugă untul și uleiul. După ce s-a format un aluat gros se toarnă apa și se frământă în continuare. Se formează o bilă care se învelește în folie de plastic și se dă la frigider pentru o oră.
Se încălzește cuptorul la 175 grade și se unge o tavă de tartă cu unt. Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două și se întind două foi pe o suprafață pudrată cu făină. Prima foaie se așează în tavă.
Merele se spală, se curăță, li se scoate cotorul și se taie în cubulețe. Se amestecă într-un vas cu zahărul și amidonul de porumb. Se așează uniform în tavă, peste aluat. Deasupra se întinde a două foaie și se apasă marginile cu o furculiță, după care se înțeapă plăcinta în câteva locuri. Deasupra se presară toppingul de la frigider și se coace timp de 25 de minute.
Se servește cu sos de caramel. Poftă bună!