Deserturi
Plăcintă delicioasă cu pere
Ingrediente:
– aluat foietaj
– o jumătate de cană de zahăr
– 4 linguri de făină
– un praf de sare
– o linguriță de scorțișoară măcinată
– zeama de la jumătate de lămâie
– 1 kg de pere decojite și feliate
– 50 grame de unt
– o linguriță de coajă rasă de lămâie
CITEȘTE ȘI: SUPĂ DE LEGUME „TOMNATICE” CU PÂINE PRĂJITĂ
Mod de preparare:
Se încălzește cuptor la 200 de grade și se unge o formă de tartă cu unt, după care se tapetează cu făină.
Se combină într-un bol zahărul, făina, sarea, scorțișoara, coaja de lămâie. Se întinde o foaie de aluat foietaj în tavă. Deasupra se așează feliile de pară în mod uniform, în straturi.
Se presară amestecul de ingrediente uscate după fiecare strat de fructe. Se așează deasupra lor cubulețe mici de unt și se strope;te totul cu zeama de lămâie.
Se întinde restul de aluat deasupra. Se presează marginile aluatului cu furculița, pentru ca acestea să fie bine legate. Cu ajutorul unui cuțit, se înțeapă ușor aluatul de deasupra pentru a permite aburului să iasă.
Plăcinta se coace în cuptorul încălzit în prealabil, timp de 10 minute, după care se reduce temperatura la 175 de grade și se mai lasă încă 30 de minute. Se lasă la răcit câteva ore, înainte de servire.