Connect with us

Revistateo.ro

Afla cum poti sa pregatesti cele mai delicioase poale-n brau moldovenesti. Reteta se pregateste usor, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.

Deserturi

Poale-n brau moldovenesti

Daca vrei sa gatesti poale-n brau moldovenesti, atunci reteta de mai jos te poate ajuta. Afla care sunt ingredientele si modul de preparare.

Reteta de poale-n brau moldovenesti

Pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1/2 de kilogram de faina
– 25 de grame de drojdie proaspata
– 240 de ml de lapte
– 60 de grame de unt
– 2 oua
– 90 de grame de zahar
– putina sare
– coaja de portocala sau de lamaie, data pe razatoare

Pentru umplutura cu branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 350 de grame de branza
– 2 oua
– 150 de grame de zahar (alb sau brun, in functie de preferinte)
– coaja de portocala sau de lamaie, data pe razatoare
– 2 linguri de gris
– 60 de grame de stafide
– putina sare
– 1 plic de zahar vanilat
– 1 galbenus
– 2 linguri de lapte

Pentru a pregati aluatul procedezi astfel:

1. Cerni faina intr-un recipient.

2. Peste faina, in centru, pui dorjdia amestecata cu o lingurita de zahar.

3. Se adauga putin cate putin laptele caldut.

4. Poti incepe sa framanti aluatul. Cand incepe sa devina consistent, pui peste aluat ouale, sarea, zaharul, untul (care trebuie sa fie moale) si coaja de portocala sau de lamaie.

5. Se framanta pana se obtine aluatul.

6. Acest aluat se acopera. Se lasa la dospit timp de 2 ore, la caldura.

Pentru a pregati umplutura procedezi astfel:

1. Se pune intr-un vas branza.

2. Peste branza se adauga restul ingredientelor.

3. Totul se amesteca pana se obtine un amestec omogen.

4. Acest amestec se va pune la rece, in frigider.

Iata cum se pregatesc placintele:

1. Se pune aluatul pe masa.

2. Din aluat se indinde o foaie cu o grosime de 8 mm.

3. Se taie din aceasta foaie bucatele patrate de 8 cm.

4. In mijlocul acestor bucati se pune o lingura de umplutura cu branza.

5. Dupa aceea se lipesc colturile fiecarui patrat.

6. Pe o tava se pune hartie de copt.

7. Se pun in tava placintele.

8. Se lasa la dospit o ora, acoperite si intr-un loc cald.

9. Se pregateste amestecul ce contine galbenusul si laptele.

10. Cu acest amestec se ung placintele.

11. Se incalzeste putin cuptorul, dupa care se pun tavile cu placinte si se lasa timp de 15 minute sau 20 de minute, la o temperatura de 200 de grade.

12. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se pune zahar pudra peste placinte.

Pofta buna!

Articole pe aceeasi tema:

Reteta de paine rapida fara dospire

Reteta de cornulete cu rahat

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Medeea

    2017-05-08T18:10:25+03:00 at 2017-05-08T18:10:25+03:00

    Am facut si eu, foarte gustos

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top