Connect with us

Revistateo.ro

Poluarea are un rol important în procesul de îmbătrânire

Frumusete

Poluarea are un rol important în procesul de îmbătrânire

Poluarea schimbă funcțiile barierei protectoare a pielii. Funcția principală a acestei bariere este de a păstra la distanță toți compușii pe care pielea ta nu trebuie să îi absoarbă. Porii pielii trebuie să rețină umiditate și nutrienți, însă de cele mai multe ori ei absorb și impurități și compuși chimici din atmosferă. Asta face pielea să fie susceptibilă la stresul oxidativ, provocat de radicalii liberi.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CARE SUNT BENEFICIILE UNEI MĂȘTI CU ARGILĂ

Radicalii liberi deteriorează matricea extracelulară, celulele pielii și structurile celulare, precum și biomoleculele cheie cum ar fi ADN-ul și proteinele. Specialiștii spun că stresul oxidativ poate cauza microinflamații asociate cu proceul de îmbătrânire prematură. Din moment ce pielea ta luptă împotriva acestor imflamații, ea nu se concentrează pe alte procese cum ar fi producția de colagen și exfolierea. Asta duce la o sensibilitate sporită  și apariția liniilor fine și a ridurilor.

Unul dintre cele mai grave efecte pe care poluarea le are asupra pielii tale este deshidratarea și asta deoarece poluarea slăbește funcțiile barierei protectoare a pielii și astfel aceasta nu mai are capacitatea de a reține umiditatea. Primul pas pentru a combate efectele poluării asupra pielii este să folosești un produs cosmetic hidratant, care conține antioxidanți și ingrediente care întăresc bariera protectoare, precum acidul hialuronic.

Alte ingrediente benefice pentru piele sunt ceramidele, biotina, acizii grași, vitamina E și vitamina A. Este important să construiești un sistem de protecție a pielii puternic, care să elimine radicalii liberi din organism și să contreze pătrunderea acestora în pori. Pe lângă crema hidratantă de zi, încearcă să folosești și o cremă de noapte cu un conținut ridicat de antioxidanți și un ser anti îmbătrânire. Acesta din urmă are o formulă mult mai concentrată decât crema hidratantă și acționează în profunzime.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top