Connect with us

Revistateo.ro

pantofi cu toc

Stiri

Porti pantofi cu toc? Iata cum sa iti PROTEJEZI picioarele!

Daca obisnuiesti sa porti pantofi cu toc, ai grija, caci iti pot afecta iremediabil gleznele, genunchii si articulatiile, asa ca vezi cum le poti proteja!

Chiar daca nu porti pantofii cu toc zi de zi, trebuie sa ai grija de picioarele tale, atunci cand ii incalti, caci te poti alege cu dureri cumplite si cu afectiuni iremediabile. Ce e de facut?

In primul rand, cumpara-ti pantofi de calitate – mai bine sa ai o singura pereche de pantofi si buna, decat 30, dar in care simti ca picioarele iti iau foc. Tine cont ca daca cumperi o pereche de calitate, chiar daca te costa mai mult, ii vei purta mai mult timp, caci nu se strica prea usor.

Tine cont de faptul ca, atunci cand incalti pantofi cu toc, supui genunchii la o presiune cu 30% mai mare decat in mod normal. Afectiunea cauzata de acest lucru se numeste osteoartrita.

CITESTE SI: Durere obisnuita sau o boala necrutatoare? 4 afectiuni grave ascunse in spatele durerii de genunchi

CITESTE SI: Presopunctura: care este punctul MINUNE care te relaxeaza si alunga durerea?

Ca sa previi osteoartrita si sa scapi de durerea de genunchi, fa doua exercitii dupa ce te descalti de acei pantofi cu toc de iti dau batai de cap:

1. Te intinzi pe burta si te sprijini pe degetele de la picioare, tinand gleznele incordate. Indreapta picioarele si incordeaza rotulele – tine pozitia 10 secunde si repeta exercitiul de 20 de ori pe zi.

2. Indinde-te pe spate cu genunchii indoiti, lasand greutatea pe calcaie. Stai cu abdomenul incordat si ridica usor bazinul, atat cat poti. Ramai in aceasta pozitie si indeparteaza usor genunchii, incordand muschii fesieri. Tine pozitia 20 de secunde si fa exercitiul zilnic, de 15 ori.

Si gleznele sunt afectate atunci cand porti pantofi cu toc. Studiile arata ca acestia slabesc muschii de la nivelul gleznelor, intarind tendonul lui Ahile. Daca se agraveaza, problema te poate face sa nu mai poti merge normal. Poti preveni acest lucru printr-un exercitiu:

Aseaza-te pe scaun si incruciseaza picioarele cu gamba unuia peste genunchiul celuilalt. Apasa gamba peste rotula, cauta un punct dureros si misca piciorul in sus si in jos. Repeta cu toate punctele dureroase, in fiecare zi.

Scobitura piciorului (bolta plantara) are cel mai mult de suferit din cauza pantofilor cu toc. Articulatiile sunt suprasolicitate si te poti trezi cu dureri cumplite. Fa acest exercitiu:

1. Tine o minte de tenis sub talpa, in timp ce stai drept in picioare si cauta un punct dureros, pe care vei aplica presiune, cu ajutorul mingii. Tine pozitia 30 de secunde.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top