Connect with us

Revistateo.ro

Portia corecta din 11 alimente. Cat e suficient sa mananci la o masa

Dieta si Sport

Portia corecta din 11 alimente. Cat e suficient sa mananci la o masa

Care este portia corecta de peste, legume, biscuiti, prajituri sau fructe? Un expert in nutritie vine in ajutorul celor care vor sa manance echilibrat. Afla poti avea o masa perfecta.

Majoritatea specialistilor le recomanda celor care vor sa slabeasca sa manance mai putin. Exista o suita de diete pe care femeile, dar si barbatii, le urmeaza draconic, insa nu dau roade de fiecare data.

Pentru mentinerea greutatii, poti opta pentru rationalizarea anumitor produse alimentare. Nutritionista britanica Emma Brown a calculat care este portia corecta din mai multe alimente pe care le consumam frecvent. Iata ce descoperire a facut. Nu ai sa crezi cat de putin trebuie sa mananci sa sa iti satisfaci poftele!

Carne rosie – 120 de grame e o cantitate suficienta pentru o zi. 120 de grame de carne rosie au 64 de calorii si 5,4 grame de grasime, deci nu reprezinta un pericol foarte mare. Carnea rosie este bogata in proteine, esentiale pentru buna functionare a organismului tau.

Cum iti stapanesti pofta de mancare. Sfaturi de la Mihaela Bilic

5 SUPER gustari pana in 100 de CALORII

Peste – 121 de grame de somon inseamna 271 de calorii si 18,8 grame de grasime. Asadar, mai usor cu pestele, avertizeaza nutritionista, scrie site-ul Nutracheck. Pestii care sunt mai saracin grasime si calorii sunt codul si eglefinul. De asemenea, si crustaceele sunt sarace in grasimi.

Macaroane sau alte paste fainoase – 60 de grame de paste fainoase contin 247 de calorii. Fa calculul in calorii la 200 de grame de macaroane sau tortellini. Acum intelegi de ce nutritionistii se feresc de aceasta bomba din farfurie?

Portia corecta de cartofi este de 235 grame (172 de calorii), de morcovi este de 80 de grame (doar 27 calorii), de coacaze tot 80 de grame (28 calorii), de chipsuri – 30 de grame (153 de calorii!!!), de biscuiti – 14 grame (68 de calorii), de branza de vaci – 30 de grame (135 calorii), de ciocolata cu lapte – 30 de gramde (159 de calorii), iar de tort diplomat – 50 de grame (149 de calorii, surprinzator, nu?).

300 de mililitri de lapte de vaca degresat iti aduc in plus 204 calorii, cantitate suficienta pentru o zi in care vrei sa bei lapte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top