Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

PORTRET|Principele Nicolae, de la viitor rege la dezmostenit

Principele Nicolae este unul dintre cele mai inedite personaje ale Familiei Regale, cu un destin surprinzator. In continuare, vom prezenta cum a ajuns acesta de la a fi un posibil rege, la a fi exclus din Linia de Succesiune a Coroanei Romaniei.

Principele Nicolae, pe numele intreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, s-a nascut la 1 aprilie 1985 la Meyrin, in Elvetia, fiind singurul fiu al Principesei Elena a Romaniei (nascuta pe 15 noiembrie 1950, a doua fiica a Regelui Mihai) si al profesorului doctor Robin Medforth-Mills (nascut pe 8 decembrie 1942 si decedat pe 2 februarie 2002). El este singurul nepot de sex masculin al Regelui si unicul fiu al Principesei Elena, cea de-a doua fiica a Regelui Mihai.

In primavara anului 1992, el a intrat in atentia intregii tari cand, copil fiind, a aparut alaturi de Regele Mihai in Piata Universitatii, facand cu mana multimii adunate sa il vada pe suveran.

Principele Nicolae si Regele Mihai. foto:familiaregala.ro

Desi al treilea in ordinea succesiunii, dupa Principesa Mostenitoarea Margareta si Principesa Elena, Principele Nicolae era vazut de multi un posibil inlocuitor al Regelui Mihai. Unul dintre adeptii acestei teorii era istoricul Neagu Djuvara, care sustinea, in urma cu mai multi ani, ca „singura solutie de a resuscita monarhia romaneasca ar fi ca tanarul Nicolae sa fie naturalizat roman, sa invete carte romaneasca, sa fie pregatit pentru o posibila inscaunare.”

Citeste si:

Revenirea Regelui Mihai in tara – un punct de cotitura pentru democratia romaneasca

Ultimul discurs al Regelului

Portret | Principesa Margareta, custodele coroanei

„Daca tara, romanii ma vor chema, sunt pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sunt pregatit sa fac acest pas, chiar daca mi-e greu sa va spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmata”, spunea intr-un interviu pentru Cotidianul Principele Nicolae.

In august 2015 a venit, insa, socul. Regele Mihai a semnat un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. De asemenea, Regele l-a exclus pe Principele Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Niciun motiv clar nu a fost oferit pentru aceasta decizie, iar speculatiile au inceput sa curga. In toamna anului trecut, presa a aflat ca Nicolae ar fi lasat-o insarcinata pe Nicoleta Cirjan, una dintre colaboratoarele lui din Romania. Principesa Margareta si Principele Radu ar fi aflat de idila, iar Nicoleta le-a spus ca fatul e baiat.

Nicolae si Nicoleta Cirjan

Copilul din flori al lui Nicolae ar fi fost motivul dezmostenirii sale, insa aceasta informatie nu a fost confirmata oficial. Nicoleta a nascut copilul la inceputul acestui an, iar presa mondena sustine ca fostul principe si-ar fi recunoscut copilul, dar ca nu este clar daca cei doi formeaza un cuplu.

In ciuda acestor probleme, Nicolae a reactionat rapid la aflarea vestii ca Regele Mihai are cancer. „Regele s-a gandit mereu la tara Lui, mai ales in nemilosul exil. Acum, tara are datoria sa se gandeasca la Regele ei. Multa sanatate, Majestate!”, a scris Nicolae pe pagina de Facebook.

CITESTE SI:

Regele Mihai are cancer si se retrage din viata publica

Ce mesaje au transmis Iliescu, Ciolos si Iohannis pentru Regele Mihai

Regele meu

1 Comment

1 Comment

  1. Exilul sau mai rau pt nicolae

    2018-12-06T03:41:31+02:00 at 2018-12-06T03:41:31+02:00

    Impostorul regal exprincipele nicolae si-a facut un prieten bun ,pe Calinic al Argesului.Si acest Calinic ii aseaza lui nicolae Drapelul Romaniei ca fata de masa in biserica si il ,,imbranceste,,in fata publicului roman sa-l promoveze ca rege. CALINIC,uita ca nicolae a incercat ,,cu subtile motive traditionale,, – nu e despre portul bunicii dintoasei cu proteza binder – sa ajute financiar pe mama copilului sau sa faca avort. Cu asa pampalau imoral defileaza Calinic al Argesului dar nu are nicio sansa.Cuplul nicolae si alina binder e leit si ca fizionomie, si in prostie si cu diplome savante cu nicolae si elena ceausescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top