Connect with us

Revistateo.ro

Sarbatorile de Craciun se apropie cu pasi repezi, iar toata lumea se gandeste deja la cel mai frumos cadou pentru cei dragi. Cadourile de suflet intotdeauna sunt mai importante decat cele materiale.

Stil de viata

Poveste de Craciun. Cutia cu pupici

Sarbatorile de Craciun se apropie cu pasi repezi, iar toata lumea se gandeste deja la cel mai frumos cadou pentru cei dragi. Cadourile de suflet intotdeauna sunt mai importante decat cele materiale.

O fetita i-a daruit tatalui sau cutia cu pupici si le-a dat tuturor o lectie importanta. Iata cum a reusit fetita sa isi impresioneze parintele.

”A fost, nu demult, un om care muncea din greu zi de zi doar pentru a pune mancare pe masa pentru familia sa.

Cu doar cateva zile inainte de un anumit Craciun, el si-a pedepsit fetita, care avea doar cinci ani atunci, dupa ce a aflat ca a risipit cea mai scumpa hartie de ambalaj aurie pe care o aveau in casa, pastrata pentru ocazii speciale.

Cum familia era stramtorata cu banii in perioada sarbatorilor, barbatul a devenit si mai suparat in Ajunul Craciunului. Atunci a vazut ca fetita sa a folosit toata hartia pretioasa pentru a decora o cutie de pantofi, pe care a asezat-o apoi sub bradul de Craciun. Nu era preocupat doar de risipa de hartie, ci si de unde a luat fetita bani ca sa cumpere un cadou pentru a-l pune in cutia de pantofi.

Cu toate acestea, in dimineata urmatoare, fetita s-a dus fericita la tatal ei cu cadoul de sub brad si, plina de emotie, i-a spus:
-„Acesta este pentru tine, tati”!

In timp ce deschidea cutia, tatal fetitei isi facea mustrari de constiinta pentru ca o pedepsise. In scurt timp, a observat cutia goala si s-a infuriat peste masura.

Poveste de Craciun. Cutia cu pupici

-„Nu stii, domnisoara, ca atunci cand cineva ofera un cadou, cutia nu trebuie sa fie goala?”

Fetita se uita la el cu ochii siroind de lacrimi si ii spuse cu o voce soptita:

-„Tati, dar nu e goala. Am suflat in ea atatia pupici pana cand s-a umplut”.

Tatal a fost imediat rusinat de reactia sa, a cazut in genunchi, strangandu-si in brate fetita. El a implorat-o sa il ierte pentru mania sa fara rost.

Citeste si: Povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos
Putin timp dupa aceea, un accident groaznic a luat viata fetitei darnice. Se spune ca tatal a pastrat cutia mica aurie langa patul sau, pentru tot restul vietii sale. Ori de cate ori se simtea descurajat si trist, tatal deschidea cutia cu pupici. Scotea un sarut imaginar de acolo si isi aducea aminte de dragostea fetitei sale, care pusese saruturile acolo”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top