Connect with us

Revistateo.ro

POVESTE EMOȚIONANTĂ. Folosește Twitter ca să-și amintească ce a făcut ieri

Inedit

POVESTE EMOȚIONANTĂ. Folosește Twitter ca să-și amintească ce a făcut ieri

Thomas Dixon folosește rețeaua de socializare Twitter pentru a-și aminti ce a făcut în ziua anterioară. Acesta a suferit un accident acum 4 ani, când a fost călcat de o mașină în timp ce se grăbea trecând strada. Accidentul a lăsat sechele asupra memoriei sale, fiind afectată memoria pe termen scurt și amintirile despre propriile sale preferințe.

În afară de Twitter, Thomas Dixon mai utilizează și Excellul pentru a-și păstra tuiturile, dar și Gmailul, ca o agendă de zi cu zi, potrivit revistei Fast Company Labs. Thomas Dixon are o poveste extrem de interesantă: este licențiat în psihologie și face parte din grupul oamenilor cu un IQ ridicat, MENSA. O mașină i-a spulberat memoria, tânărul supradotat intelectual mulțumind că nu a pățit ceva mai grav.

CITEȘTE ȘI: AJUTĂ-NE SĂ-L SALVĂM PE VLAD!

Dixon folosește Twitter deoarece creierul său este incapabil să rețină propriile sale gusturi și nici ce a făcut în urmă cu scurt timp. Cu ajutorul rețelei Twitter, acesta poate să își ”amintească” ce a făcut în ziua anterioară și ce filme a văzut. „Mereu sunt foarte atent ce am vorbit si mai ales cu cine”, spune Dixon despre situația sa ingrată.

Dixon susține că este obositor să își țină o agendă pentru a-și aminti ce a făcut sau a zis dar spune că nu are motive să se plângă, mulțumind astfel evoluției tehnologice care îi ușurează situația nefericită. Dacă ar fi fost accidentat acum câțiva ani, susține Dixon, ar fi trebuit să care după el tone de caiete și arhive, însă cu ajutorul smartphone-ului, lucrurile stau altfel acum.

În ultimii ani, Dixon a scris peste 22.000 de mesaje pe Twitter, pe care le are păstrate pe toate într-o arhivă Excell. Uitându-se în trecut, acesta a constatat că uneori a vorbit lucruri care nu îi plac acum recitindu-le sau că a fost la sala de gimnastică de 234 de ori.

De asemenea, psihologul Thomas Dixon utilizează Google Mail pentru a nu întârzia la reuniunile fixate și la diferite conferințe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top