Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Povestea incredibila a baietelului care a supravietuit unei boli mortale de piele

Povestea urmatoare contine imagini clare ale sindromului Stevens-Johnson si pot avea un impact puternic emotional. Este o lectie de lupta cu viata a unui copil, care intr-un final reuseste sa invinga Sindromul Stevens-Johnson. Ca sa intelegem povestea baietelul sa vedem mai intai ce este acest sindrom si care sunt cauzele lui.

Citeste si: EDUCATIA COPILULUI: DE CE COPILUL NU TE AUDE DACA TIPI LA EL

Citeste si: TRAGIC: O adolescenta a murit dupa ce a baut energizant

Ce este sindromul Stevens-Johnson

Sindromul Stevens-Johnson si necroliza toxica epidermala sunt variantele aceluiasi process, caracterizate prin eroziuni nazale severe, ale pielii si mucoasei bucale, alaturi de eritem multiform. Este o afectiune potential fatala, care afecteaza membranele cutaneomucoase.

Cauzele
Cauza exacta nu poate fi determinate intotdeauna, de obicei este o reactive alergica la unele medicamente sau infectii. Alte cause pot fi infectiile bacteriene si virale.

Povestea baietelului care a supravietuit miraculos unei boli grave

baietel 2

In ziua in care Mandy Smith l-a luat pe fiul sau, Zachary, de la scoala si-a dat seama ca ceva nu este in regula. Zachary nu arata deloc bine. El s-a plans mamei sale ca are mancarimi pe picioare si la ochi. Ajunsi acasa, mama ii da cu o crema calmanta.

A doua zi, baietelul avea tot corpul acoperit de o eruptie si avea febra mare. Mandy nu mai sta pe ganduri si isi duce fiul la spital.

 

baietel 3

Medicii nu sunt sigur ce este in neregula cu copilul. Ei presupun ca este vorba de o infectie virala, insa medicamentele nu isi fac efectul. Starea copilului se inrautatea de la o ora la alta, iar eruptia continua sa se extinda. Ochii lui erau inrositi, iar buzele incepeau sa crape.

O asistenta medicala a avut o suspiciune teribila la inceput, care in cele din urma a fost confirmata: Zachary are sindrom Stevens-Johnson, o boala foarte rara si periculoasa, care ataca in primul rand pielea si membranele mucoase. La inceput, simptomele sunt similare cu cele ale gripei, insa rapid poate deveni fatala.

 

baietel 4

Sindromul Stevens-Johnson, asa cum am explicat mai sus, este de obicei declansat de o recatie adversa la anumite medicamente. Mandy, mama baietelului, recunoaste ca i-a dat medicamente pentru durere de cap, cu cateva zile inainte.

Pielea lui Zachary incepea sa se exfolieze. 90 % din suprafata pielii era afectata de boala si plamanii de asemenea. Medicii au fost nevoiti sa-l bage in coma indusa pentru a indeparta stratul de piele moarta. Urmatoarea procedura a medicilor a fost sa-l inveleasca in piele artificiala, astfel incat corpul sau mic si slabit sa poata incepe formarea pielii noi. Insa, nimeni nu dadea asigurari ca baietelul va supravietui.

 

baietel 5

Din fericire, Zachary a fost foarte dur cu boala si extrem, de curajos. Dupa o luna, el a fost scos din coma, iar corpul sau a inceput sa se recupereze remarcabil de repede. In mod miraculos, el nu este doar complet sanatos, dar, de asemenea, nu a ramas nici cu cicatrici.

Din fericire , Zachary este un băiat foarte dur și curajos mic . La doar o lună mai târziu , el este din comă , iar corpul său începe să recupereze în mod remarcabil de repede . În mod miraculos , el nu este doar complet sănătos din nou, dar el pare , de asemenea, să nu fi suferit nici un prejudiciu permanent de la ea . Familia lui este nespus de mult .

 

baietel 6

Uneori, cei mai mici si mai fragili oameni pot surprinde cu o putere la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Incurajator este faptul ca si cazurile aparent fara speranta se pot transforma in povesti cu final fericit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top