Connect with us

Revistateo.ro

Povestea lui Benjamin Button e reala. Cum traiesc doi copii batrani din India

Stiri

Povestea lui Benjamin Button e reala. Cum traiesc doi copii batrani din India

CAZUL BENJAMIN BUTTON DIN VIATA REALA. „M-am nascut in imprejurari neobisnuite”: asa incepe povestea lui Benjamin Button din nuvela lui F. Scott Fitzgerald dupa care s-a realizat si un film in care Brad Pitt interpreteaza rolul unui octogenar care in loc sa imbatraneasca, intinereste in mod miraculos.

Cazul lui Benjamin Button este unul cat se poate de real! Doi copii din India s-au nascut batrani si asta din cauza unei boli care afecteaza 1 din 4 milioane de nou-nascuti.

Anjali Jumari si Keshav Kumar sunt doi frati de 7, respectiv 1 an care au caracteristici fizice asemenea unor octogenari.

Realitatea insa bate filmul. Din nefericire, cei doi frati nu vor intineri la fel ca Benjamin Button, iar boala poate sa ii trimita oricand la ingeri. „Inteleg diferentele fizice dintre mine si ceilalti copii”, spune fetita de 7 ani care arata ca o batranica.

Din cauza aspectului fizic, colegii de la scoala fac deseori glume pe seama ei. Printre apelativele cu care e strigata se numara „bunicuto” sau „maimuto”, copilaria acestei fete fiind una extrem de dificila.

„Parintii mei spun ca intr-o zi voi fi bine si sufera mult din cauza mea. Singura mea dorinta este sa ma fac bine. Vreau sa traiesc mult”, spune fetita de 7 ani.

Top 10 boli si afectiuni extrem de rare. Cauze si tratament

HUFF.RO: Povestea dramatica a frumoasei adormite din viata reala. Medicii nu au explicatie

Cei doi copii locuiesc impreuna cu parintii lor, Shatrughan Rajak (40 de ani) si Rinki Devi (35) in Ranchi, Jharkhand. Medicii sustin ca progeria este o boala incurabila.

Progeria inseamna imbatranire prematura. Progeria infantila are si denumirea sindromului Hutchinson-Gilford si consta in accelerarea simptomelor batranetii.

Este vorba despre o afectiune genetica extrem de rara ce afecteaza 1 din 4 milioane de nou nascuti. In mod normal, imbatranirea incepe sa apara la 4 ani, insa exista cazuri particulare cand aceasta poate aparea la cateva luni de la nastere, cum este cazul lui Keshav (1 an).

In interiorul corpului unei persoane care sufera de progerie au loc schimbari degenerative precum ateroscleroza.

Povestea lui Benjamin Button e reala. Cum traiesc doi copii batrani din India-1

Varsta maxima care poate fi atinsa cu aceasta maladie este de 13 ani. A existat si un miracol in acest sens, cea mai varstnica persoana cu aceasta boala a trait 26 de ani. Este vorba despre Leon Botha, care a murit pe 5 iunie 2011.

Povestea lui Benjamin Button e reala. Cum traiesc doi copii batrani din India

Anjali, alaturi de Shilpi, sora ei de 11 ani: „Vreau sa fiu la fel de frumoasa ca ea”

Exista si progerie adulta, cand sindromul Werner incepe dupa varsta de 20 de ani si accelereaza imbatranirea la fel ca in cazul progeriei infantile.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top