Connect with us

Revistateo.ro

Povestea măicuței care a construit MănăstIrea Sf. Treime din Bic, vindecată de cancer de Arsenie Boca

Stiri

Povestea măicuței care a construit Mănăstirea Sf. Treime din Bic, vindecată de cancer de Arsenie Boca

Mănăstirea Sf. Treime din localitatea Bic este un loc de pelerinaj la mai bine de 20 de ani de la ridicarea ei, și asta datorită influenței pozitive pe care a avut-o asupra mănăstirii, Sfântul Ardealului, Arsenie Boca. Mănăstirea a fost ridicată prin strădania Maicii Starețe Marina, cea care l-a cunoscut personal pe Arsenie Boca și i-a schimbat viața.

Istoria mănăstirii din Bic este destul de interesantă. Aceasta a fost construită în anul 1994, din dorința Maicii Starețe Marina care a venit din Prislop la Bic, deoarece nu exista nicio astfel de clădire de cult ortodox specială în județul Sălaj, mai ales în zona Șimleului Silvaniei. Mănăstirea Bic, se află, așadar, la doar cinci kilometri de Șimleul Silvaniei.

CITEȘTE ȘI DESPRE: SFÂNTUL ANDREI

Începuturile Maicii Marina au fost foarte grele. Cu sprijinul Episcopului Oradiei de la acea vreme, Prea SFințitul Ioan, și cu ajutorul preoților din Sălaj, mănăstirea vedea lumina zilei. Având în vedere că satul arăta ca după bombardamente (anii 90), măicuța Marina nu avea unde să înnopteze și a ales vechea școală a satului, care nu avea nici uși, nici ferestre, fiind practic mai rău decât o casă părăsită.

Văzând greutățile pe care le întâmpină și cât de greu este să îngrijești o mănăstire, având păcatul deznădejdii, maica stareță s-a gândit să renunțe la proiect și să se întoarcă în Prislop, satul ei. Cu chiu, cu vai, cu ajutorul sprijinului spiritual al lui Arsenie Boca, mănăstirea s-a deschis în august 1995.

Peste doi ani, în 1997, la mănăstirea Sfâna Treime Bic a fost adusă o biserică din lemn, monument istoric, veche de 300 de ani, din localitatea Stâna. În acest moment, ansamblul monahal conține o frumoasă grădină de flori care te îmbată cu culorile sale pe timpul verii, biserica de lemn, biserica de zid, chiliile maicilor și un loc de cazare de 100 de persoane pentru cei care vizitează mănăstirea și vor să rămână câteva zile.

Stareța Marina l-a întâlnit prima dată pe părintele Arsenie Boca atunci când acesta picta la biserica dim Drăgănescu. Stareța era grav bolnavă și susține că Arsenie Boca a vindecat-o. Când toți medicii din Cluj, Timișoara sau Sibiu i-au spus că va muri în anul 1975, ea a avut încredere doar în Arsenie Boca, după care s-a vindecat de boală și a devenit ucenica acestuia.

Stareța Marina, fotografie de Sebastian Olaru (Agerpress)

Măicuța Marina afirmă că preotul Arsenie Boca a vindecat-o de cancerul la stomac și de reumatism, după ce în tinerețe s-a rătăcit singură în pădure înghețând de tot.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top