Stil de viata
Povestea nasterii Domnului
Peste tot in lume, fiecare persoana sarbatoreste sfantul Craciun cu propriile obiceiuri si traditii, dar aceasta sarbatoare este in esenta aceeasi deoarece marcheaza nasterea Domnului. Iata povestea nasterii Domnului.
Povestea nasterii Domnului
Vestea
Pe 25 martie, Fecioara Maria afla de la Sfantul Gavriil ca a fost aleasa de Dumnezeu sa-l nasca pe fiul sau. Aflata aproape de data nasterii, aeasta a calatorit, impreuna cu Iosif, din Nazareth spre Bethleem. Au calatorit multe zile, iar cand au ajuns era noapte, asa ca au cautat un loc de odihna. Au incercat sa caute camere libere la un han din apropiere, dar nu au avut noroc, asa ca hangiul, dacandu-i-se mila de femeia insarcinata, ii indrpetase catre niste pesteri din apropierea, unde ar fi putut inopta.
Locul nasterii
Iosif si Mariau l-au ascultat si si-au facut culcus intr-o pestera in care era amenajat un grajd. A doua zi, Fecioara a dat nastere unui prunc pe care l-a numit Iisus, exact cum a indemnat-o Sfantul Gavriil.
Povestea nasterii Domnului
CITESTE SI: Traditii, obiceiuri si superstitii de CRACIUN
CITESTE SI: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Craciun
Nasterea
Cand bebelusul a fost nascut, pe cer, deasupra Bethleemului a rasarit o stea, speriind toti pastorii din zona. La rasarit de Ierusalim, locuiau trei crai (Caspar, Melchior si Balthazar), care au luat calea stelei si au calatorit spre pestera in care era pruncul Iisus. Drumul a durat 12 zile, iar cand au ajuns in grajdul din pestera, i-au inchinat cadouri: aur, tamaie si mir.
Desi Craciunul sarbatoreste nasterea lui Iisus, semnificatia acestei sarbatori este mult mai profunda, simbolizand veridicitatea vietii spirituale si religioase. Hristos este reperul Divinitatii si al Adevarului, iar nasterea lui a insemnat o noua era pentru omenire.
In Romania, ziua de 25 decembrie este privita ca una dintre cele mai sfinte, marcand o importanta sarbatoare crestina, iar toata lumea o praznuieste cu mare solemnitate si credinta.
Este bine sa ne reamintim povestea nasterii Domnului, care are atata semnificatie pentru crestini, nu crezi?
Sursa foto: Vremuritulburi.com