Connect with us

Revistateo.ro

Pe data de 25 decembrie, denumita si sarbatoarea Craciunului, se celebreaza nasterea Domnului Iisus Hristos. Iata povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos.

Stil de viata

Povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos

Pe data de 25 decembrie, denumita si sarbatoarea Craciunului, se celebreaza nasterea Domnului Iisus Hristos. Iata povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos.

Sarbatorita aproape in toate colturile lumii, povestea nasterii lui Iisus Hristos a emotionat multi oameni.

Roma era un mare imperiu condus de Caesar Augustus, iar Israelul era condus de catre regele Irod, care se subordona Imperiului roman.
Intr-un mic sat din Nazaret, traia Iosif, de profesie tamplar, care s-a casatorit cu Maria, fiica lui Ioachim si a Anei.

La scurt timp dupa ce se casatoresc, tanara ii povesteste sotului ei un vis ciudat pe care l-a avut in timpul noptii. Se facea ca era vizitata de un inger, pe nume Gavriil, care i-a dat o veste uluitoare. I-a spus ca va aduce pe lume un copil, iar numele Lui va fi Iisus. Povestea i s-a părut incredibila lui Iosif. Relatia dintre el si Maria nu se consumase.

Povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos

Iosif s-a luptat cu indoiala. Abia apoi ingerul i s-a aratat in vis lamurindu-i taina zamislirii ei de la Duhul Sfant. I-a spus ca Pruncul ce Se va naste este insusi Fiul lui Dumnezeu si El Se va numi «Emanuel», care inseamna «Dumnezeu este cu noi», precum si «Iisus», «Care va mantui poporul de pacate» (cf. Matei 1, 19-25 si Luca 1, 26-35).

Cand era aproape sa nasca, imparatul a trimis veste ca locuitorii sa se prezinte la un recensamant, in vederea perceperii unor noi taxe. Cum locul unde avea loc recensamantul era Bethlehem, Maria si Iosif au pornit acolo. Dupa o calatorie lunga, au ales pe inserat Bethlehem si si-au gasit adapost intr-un grajd.

Povestea Nasterii Domnului Iisus Hristos. Fecioara Maria a nascut in grajd

Acolo, Maria l-a nascut pe Iisus Hristos, vegheata de animalele din grajd.

Dupa ce s-a nascut pruncul, o stea stralucitoare a rasarit deasupra Betlehemului. Trei regi, Caspar – regele Tarsusului, Melchior – liderul Arabiei si Balthazar – regele Etiopiei, care citisera despre profetia conform careia Mesia urmeaza sa vina pe lume, s-au lăsat calauziti de stea.

Au ajuns astfel la pruncul nou-nascut, in cea de a 12-a noapte, cunoscuta si sub numele de Epifania. I s-au inchinat si i-au pus in fata daruri scumpe:aur, smirna (mir) si tamaie.

Citeste si: Cea mai frumoasa lectie de Craciun. Te va face sa intelegi ce este cel mai important
Irod a aflat de minunea petrecuta in grajdul din Bethleem si a pornit o prigoana impotriva tuturor nou-nascutilor. A dat ordin soldatilor sai ca toti bebelusii sa fie ucisi. Iosif si Maria au reusit insa sa fuga si sa protejeze pruncul.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top