Connect with us

Revistateo.ro

Povestea-pensionarului-care-isi-petrece-Craciunul-singur-a-impresionat-mii-de-oameni

Inedit

Povestea pensionarului care isi petrece Craciunul singur a impresionat mii de oameni

James Gray, un pensionar de 85 de ani, este unul din miile de pensionari care isi petrec Craciunul singuri, fara ca macar sa primeasca o felicitare sau un telefon cu o urare. Anul acesta, satul de singuratate, si-a luat inima in dinti si a publicat un anunt in ziarul The Irish Post, cautand persoane cu care sa isi petreaca Craciunul.

Iata povestea pensionarului care isi petrece Craciunul singur!

Batranul, care nu are familie la care sa apeleze, a fost ingrijorat ca iar va trebui sa petreaca Craciunul singur.

„Vreau sa gasesc pe cineva. Sunt obisnuit cu singuratatea, dar vreau sa schimb lucrurile anul acesta. Sunt sigur ca mai sunt multi oameni care nu au pe nimeni alaturi, exact ca mine, si ma gandeam ca are sens ca astfel de persoane sa ia masa cu mine de Craciun”, a declarat acesta pentru The Irish Post.

CITESTE SI: Povestea fetitei care nu stia ce este Bradul de Craciun

CITESTE SI: POVESTE EMOTIONANTA. Ce cadou de Craciun i-a oferit un nepot bunicii sale de 70 de ani

„Cred ca ultima oara cand am vazut pe cineva de sarbatori, a fost acum 10 ani cand m-am intalnit cu contabilul meu in ziua de Craciun, si asta doar pentru a discuta despre bani”, a aduagat acesta.

Dupa cateva zile, povestea lui James Gray a devenit cunoscuta, iar mai mult oameni, din diferite colturi ale lumii, precum Uruguay, Australia si Hawaii, i-au trimis felicitari de Craciun pentru ca acesta sa nu se mai simta izolat.

Datorita curajului de care a dat dovada cand a trimis anuntul in ziar, se pare ca batranul nu va mai petrece sarbatorile singur anul acesta. Multa lume este dispusa sa il primeasca in sanul propriei familiei sau sa isi petreaca intreaga zi cu el, doar ca acesta sa poata simti bucuria sarbatorilor.

Actul de curaj al pensionarului a impresionat mii de oameni, iar acum acesta se asteapta sa primeasca sute de felicitari si invitatii la masa de Craciun.

De asemenea, a fost demarata o campanie numita “Campaign to End Loneliness” (Campania pentru a Sfarsi Singuratatea) care va incerca sa reuneasca oamenii care se afla in aceeasi situatie cu James, pentru ca fiecare sa aiba parte de magia acestor sarbatori sfinte.

Conform unui studiu realizat de Age UK, 450.000 de oameni vor fi singuri de Craciun, iar Campania sus mentionata arata ca peste 800.000 de oameni sunt „in stare cronica de singuri”, aproximativ 3 milioane „singuri”, iar peste 5 milioane de oameni recurg la televizor pentru a le fi companion in zilele in care singuratatea deivne prea apasatoare.

Povestea pensionarului care isi petrece Craciunul singur ne-a pus serios pe ganduri. Pe tine?

Sursa foto: Malcolm McNally/Irish Post

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top