Connect with us

Revistateo.ro

Povestea singurei cladiri care a ramas in picioare dupa cutremurul din Italia

Stiri

Povestea singurei cladiri care a ramas in picioare dupa cutremurul din Italia

Cutremurul din Italia a lasat in urma, pe langa drame de neconceput, un simbol. O singura cladire a ‘supravietuit’ zgaltairii pamantului dupa seismul de 6,2 grade care a facut prapad in Amatrice saptamana trecuta.

O cladire visinie, de culoarea teracotei, a ramas in picioare si are o poveste extrem de interesanta, apropo de consolidarea constructiilor pentru a rezista la cutremure. Cladirea este inconjurata astazi de cadavre si praf, de constructii darapanate, de monumente vechi de secole care nu au putut face fata dezastrului. Cladirea din imagine a fost construita in anii ’50, iar proiectul a fost criticat la acea vreme.

Cutremurul din Italia: cladirea hidoasa care a devenit simbolul seismului

Cladirea facea nota discordanta prin inaltimea acesteia si culoarea care nu respecta deloc cromatica orasului Amatrice. In Italia, cele mai multe orase, mai ales acelea care au monumente mostenite inca din perioada Imperiului Roman poti construi foarte greu cladiri care nu respecta stilul arhitectural local.

Acea constructie declarata ‘hidoasa’, care iesea in evidenta in centrul istoric al orasului italian nu a fost distrusa de zbaterile placilor tectonice. Motivul, conform specialistilor, este dat de materialele de buna calitate din care a fost ridicata acea casa.

Povestea singurei cladiri care a ramas in picioare dupa cutremurul din Italia-1

Luigi Bucci, inginer si fost primar al orasului Amatrice sustine ca pana si arhitectii au ramas surprinsi de faptul ca acea cladire a stat in fata ca un ultim soldat in fata seismului. Conform marturiilor facute de angajatii bancii Intesa San Paolo, care isi desfasurau activitatea aproape de acea constructie colorata, s-a putut intra in cladire fara nicio problema dupa seism.

Povestea singurei cladiri care a ramas in picioare dupa cutremurul din Italia-2

Iata ca o constructie contestata pentru ca loveste in patrimoniul cultural este astazi simbolul cutremurului din Italia.

Sursa foto: upsocl.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top