Stiri
Prajitura in cana – un desert inedit
Prajitura in cana este desertul ideal atunci cand iti este pofta de dulce si nu ai foarte mult timp la dispozitie. Este foarte usor de preparat si are un gust uimitor. Este un desert ideal chiar si pentru petreceri si nu necesita foarte mult efort. Iata de ce ai nevoie si cum trebuie sa procedezi!
Ingrediente:
– 3 linguri de faina
– un varf de lingurita de praf de copt
– o linguri de zahar
– 2 linguri de cacao
– o lingura de lapte
– un praf de sare
– 2 linguri de unt topit
– 2 linguri dintr-un ou bine batut
– esenta de vanilie
– un patratel de ciocolata neagra
– zahar pudra pentru decor
CITESTE SI: PRAJITURA CARPATI. VEZI RETETA AICI
CITESTE SI: CE TREBUIE SA MANANCI CA SA AI NOROC IN ANUL MAIMUTEI DE FOC
Mod de preparare: Unge cana in care vrei sa prepari prajitura cu putin unt. Adauga in cana faina, praful de copt, zaharul, cacaoa si sarea. Amesteca-le bine cu o lingurita si toarna peste ele laptele, untul topit, oul batut si esenta de vanilie. Amesteca pana ce compozitia devine cremoasa si are o textura de aluat.
Cu ajutorul unei linguri creaza o mica gaura in mijloc in care trebuie sa pui patratelul de ciocolata. Niveleaza bine aluatul si lasa cana la cuptorul cu microunde aproximativ 1 minut. Verifica desertul si mai lasa-l cateva secunde daca tu consideri ca este necesar. Prajitura in cana se pudreaza la final cu zahar pudra si se serveste calda. Ciocolata din mijloc se va topi si ii va oferi o textura cremoasa, senzationala!
Sursa foto: youtube.com