Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura cu dovleac

Prajituri

Prajitura cu dovleac

Ingrediente Prajitura cu dovleac (pentru 24 bucati)

pentru aluat:
300 gr unt
100 gr zahar pudra
100 gr iaurt
2 oua
1 plic praf copt
faina cat cuprinde

pentru umplutura:
2 kg dovleac (cantarit fara coaja)
200 gr zahar
50 gr unt
1 lingurita scortisoara
2 linguri amidon

Mod de preparare Prajitura cu dovleac:

Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja.

Prajitura cu dovleac. Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca.

Prajitura cu dovleac. Pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul pudra. Adaugam ouale si iaurtul apoi incorporam faina si praful de copt. Mie mi-au intrat cam 700 gr faina, in functie de tipul de faina si gradul de absortie al acesteia poate intra mai multa sau mai putina. Framantam pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios, care sa poate fi intins.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi dreptunghiulare. Intindem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Intepam foaia cu furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Turnam umplutura peste prima foaie si nivelam.

Asezam cu grija a doua foaie deasupra asezand marginile in asa fel incat sa acoperim umplutura si o intepam si pe aceasta.

Dam la cuptor pana devine putin rumena deasupra.

Lasam sa se raceasca de tot apoi taiem cuburi cu un cutit bine ascutit.

Dupa bunul plac al fiecaruia o putem pudra cu zahar sau cu scortisoara.

Vezi fotografii cu modul de preparare, dar si mai multe retete pe caietulcuretete.com

1 Comment

1 Comment

  1. MorarSimona -Gabriela

    2014-10-14T22:28:12+03:00 at 2014-10-14T22:28:12+03:00

    Teo ,multumesc frumos pt reteta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top