Prajituri
Prăjitură cu morcovi
Ingrediente:
– 2 căni faina
– 1 linguriță de sare
– 2 lingurite bicarbonat de sodiu
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingura de scorțisoară
– 1 cană nuci tocate
– 1 ceasca nucă de cocos mărunțită
– 3/4 cană de stafide
– 4 ouă
– 2 căni de zahăr
– 1 cană de ulei
– 1/2 ceașca suc de mere
– 1 lingură esență de vanilie
– 2 căni de morcovi dați prin răzătoare
CITEȘTE ȘI: TARTĂ CU VANILIE ȘI AFINE
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul și pregătiți o tavă de copt. Ungeți-o cu ulei și tapetați-o cu făină.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Adaugți nucile, nuca de cocos și stafidele în amestecul de făină, apoi dați deoparte vasul.
Într-un alt vas amestecați ouăle și zahărul. Adaugați ulei, suc de mere și vanilie și amestecați până la omogenizare, apoi adăugați morcovii.
În timp ce amestecați, turnați deasupra ingredientele uscate și formați un aluat omogen. Așezați aluatul în tavă și coaceți la foc mediu aproximativ o oră. Prăjitura este gata atunci când este rumenă iar scobitoarea introdusă în mijlocul ei este curată.
Se lasă să se răcească aproximativ o oră înainte de a fi servită. O puteți orna cu frișcă sau cremă.