Connect with us

Revistateo.ro

Instant

Prăjitura cu nucă și cremă de ciocolată care îți îndulcește ziua

Dacă tot e sezonul nucilor, îți spunem cum se face cea mai delicioasă prăjitură cu nucă și cremă de ciocolată. Citește mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente pentru prăjitura cu nucă și cremă de ciocolată:

Pentru blat:

– 3 ouă;
– o cană de zahăr;
– o cană cu nuci măcinate;
– o linguriță de bicarbonat de sodiu;
– 3 căni de făină;
– 4 linguri de miere.

Pentru cremă ai nevoie de:

– un litru de lapte;
– 400 de grame de nuci măcinate;
– 4 linguri cu vârf de cacao;
– 8 linguri de zahăr;
– 30 de grame de unt;
– 3 linguri de cremă de ciocolată din comerț. Pentru decor e suficient să ai nucă măcinată și ciocolată neagră rasă.

CITESTE SI: Prăjitură în 5 minute. Rețeta celui mai simplu și gustos desert

Cum se prepară:

1. Ouăle se bat cu zaărul, iar apoi se adaugă restul ingredientelor (în afară de făină). Se mixează cu mixerul. Făina se adaugă treptat, în timpul acestui proces, până când obții un aluat omogen.

2. Odată obținut aluatul ușor de modelat se împarte în patru și se întinde fiecare bucată de foaie subțire.

3. La prepararea cremei, zahărul, cacaoa și făina se pun într-un vas și se amestecă separat de lapte. Laptele se toarnă abia după ce aceste ingrediente s-au amestecat bine pentru a evita cocoloașele.

Crema se fierbe la foc mic. Când este călduța. se adaugă crema de ciocolată, nucile și untul.

4. Așază foile de aluat și unge-le cu crema obținută. Se coace pe fundul tăvii (unsă în prealabil cu unt) la 189 de grade până capătă o culoare maro închis.

Poftă bună!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Instant

To Top