Connect with us

Revistateo.ro

sfecla rosie

Prajituri

Prajitura cu SFECLA ROSIE

Poate ca nu ti se pare cea mai reusita combinatie, insa trebuie doar sa indraznesti sa o incerci si te vei indragosti de aceasta prajitura cu sfecla rosie!

INGREDIENTE

150 grame de faina
1 praf de copt
1 plic de vanilie
100 ml de ulei
250 de grame de zahar
3 oua

CITESTE SI: De ce sa incluzi sfecla rosie in alimentatia ta ACUM

VEZI SI: Reteta din caietul bunicii: MANCARICA DE GUTUI

100 grame de nuci (optional)
300 de grame de sfecla rosie
zeama de la o lamaie

PREPARARE

Incinge cuptorul la 180 de grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Bate ouale cu zaharul, pana se topeste. Poti folosi si zahar pudra, caci se dizolva mai usor. Adauga vanilie, praf de copt, faina si amesteca bine. Incorporeaza nucile.

Fierbe sau coace sfecla, apoi transform-o intr-o pasta cu mixerul sau cu blenderul. Se poate sa pasezi sfecla si cu furculita – nu te speria daca raman si bucati mai mari, caci nu afecteaza prajitura. Amesteca cu zeama de lamaie. Aceasta va ajuta sfecla rosie sa nu oxideze si ii va pastra culoarea intensa. In plus, va da un gust foarte bun prajiturii.

Amesteca aluatul cu pasta de sfecla rosie. Toarna in tava si baga la cuptor pentru 50 de minute, dar nu uita sa verifici cu scobitoarea.

Prajitura poate fi servita ca atara sau sub forma unui tort de sfecla rosie cu crema de branza. Amesteca 500 mascarpone sau branza fina de vaci cu zahar, pana cand obtii o crema fina si dulce. Taie blatul in 2 si unge-l cu crema, pastrand putina si pentru a acoperi tortul. Presara cu scortisoara si serveste.

Pofta buna!

De ce sa mananci sfecla rosie? Este un super aliment care contine vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C si fier. Studiile arata ca sfecla ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine. De asemenea, sfecla rosie contine betacianina, care contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top