Stiri
Prajitura de ciocolata fara faina
Prajitura de ciocolata fara faina. Faina nu este un aliment foarte sanatos, desi multe gospodine il folosesc in retetele culinare, mai ales in anumite prajituri care se pot prepara si fara faina.
Glutenul din faina este responsabil pentru alergii si alte afectiuni. Iti prezentam o prajitura pe care o poti consuma fara grija, deoarece nu contine faina, dar contine ceva super-delicios: ciocolata.
Ingrediente:
CITESTE SI: PRAJITURA DIETETICA CU BANANE SI CUPCAKES CU GALBENUSURI
– 6 linguri seminte de in macinate
– 400 g fasole azuki (fiarta si scursa)
– 75 ml ulei de floarea soarelui
– 200 g zahar brun
– 55 g cacao pudra, neindulcita
– 55 g migdale macinate
– 1 lingurita praf de copt fara gluten
– 1 esenta de vanilie
– 100 g ciocolata neagra, fara lapte apa
CITESTE SI: PRAJITURA DIETETICA CU LAMAIE
Mod de preparare:
Pregateste tava pentru cuptorul incins la 180 de grade, cu hartie de copt speciala pentru prajituri. Amesteca intr-un castron semintele de in cu 9 linguri de apa, dupa care lasa castronul pana apa vi fi absorbita de inul macinat. Mixeaza fasolea azuki pana se formeaza o pasta omogena, dupa care amesteca pasta cu semintele de in, uleiul de floarea soarelui, zaharul, cacaoa, migdalele macinte, esenta de vanilie si praful de copt.
Taie ciocolata grosier si introduce-o in aluat, pana se fixeaza perfect. Toarna aluatul in tava de copt si lasa-l timp de o ora in cuptor.