Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură de post cu morcovi

Retete de post

Prăjitură de post cu morcovi

Această prăjitură este una dintre cele mai gustoase deserturi pe care le poți prepara pe perioada postului. Morcovii îi oferă un gust dulceag, iar textura este extraordinar de pufoasă. Încearcă rețeta și nu vei regreta nici o clipă! Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente necesare:

– 600 de grame de făină

– 200 de grame de zahăr brun

– o cană de ulei de floarea soarelui

– 2 linguri de rom

– 3 morcovi mari

– 50 de grame de fulgi de migdale

– un praf de copt

– un vârf de linguriță de scorțișoară

–  un vârf de linguriță de cuișoare măcinate

– coajă rasă de lămâie

– zahăr pudră

CITEȘTE ȘI: SALATĂ DE MERE ȘI MORCOVI

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-un vas se cerne făina împreună cu praful de copt, scorțișoara și cuișoarele măcinate.

Cu ajutorul unui mixer se bat împreună zahărul, uleiul și coaja de lămâie, până ce zahărul se topește. Se încorporează amestecul format din ingrediente uscate. Morcovul se spală, se curăță de coajă, se dă prin răzătoare și se adaugă împreună cu fulgii de migdale la compoziție.

Stafidele se lasă la rehidratat în rom timp de jumătate de oră și apoi se adaugă și ele. Se formează un aluat gros care se toarnă în tavă și se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii este scoasă curată.

Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor, se lasă la răcit 15 minute și se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top