Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura "Delice"

Prajituri

Prajitura „Delice”

Prajitura”Delice”. Timp de preparare: 40 min. Timpul de gatire: 60 min. Gata in: 1 ore, 40 min

INGREDIENTE
Pentru crema de zahar ara

• 12 linguri zahar pentru sirop
• 5 oua
• 750 ml lapte
• 5 linguri zahar
• 2 pliculete zahar vanilat
• coaja de la o lamaie
• 1 praf sare

Pentru blat
• 4 oua
• 200 g nuci macinate
• 2 linguri faina
• 1 plic zahar vanilat
• 4 linguri zahar

Pentru ornat
• 400 ml frisca naturala
• fulgi de ciocolata
• 150 g nuca coapta si macinata

PREPARARE
1. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune zaharul si se caramelizeaza la foc potrivit. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se intinde pe peretii recipientului pentru a da un aspect placut prajiturii.
2. Separat, intr-un bol, se pun ouale, se bat bine, se adauga zaharul, vanilia si laptele caldut si se mixeaza bine. Compozitia se toarna in tava cu zaharul caramelizat si se baga in cuptorul incins.
3. In acest timp, se separa ouale, se bat albus urile spuma cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, galbenusurile frecate cu un praf de sare, nucile macinate, coaja de lamaie si, la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca usor, sa nu se lase, si se toarna in tava cu crema de zahar ars.
4. Se lasa in cuptor pana se coace si blatul de nuca. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe o tava si se lasa sa se raceasca. In blatul de nuca se lasa tot siropul ceea ce da un gust aparte. Se orneaza cu frisca, cu fulgi de ciocolata si cu nuca coapta, taiata julien.

Sursa: unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top