Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură guguluf cu ciocolată și smântână

Prajituri

Prăjitură guguluf cu ciocolată și smântână

Am încercat-o deja și a fost atât de gustoasă încât nu puteam să nu o împărtășesc și cu voi. Iată cum am făcut eu prăjitura guguluf cu ciocolată și smântână:

INGREDIENTE

Pentru blat

2 și ¾ cești făină

2 cești zahăr cristale

½ ceașcă de cacao neîndulcită

2 lingurițe praf de copt

4 ouă

1 ceașcă smântână

½ ceașcă apă

100 g unt

100 g ciocolată amăruie

150 g nuci tăiate grosier

Pentru crema de ciocolată (opțional)

6 linguri unt

2/3 ceașcă cacao

2 cești și jumătate de zahăr pudră

1 esență de rom (fiolă)

¼ ceașcă frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează tava pentru guguluf (sau o tavă de chec, dacă nu ai guguluf) cu hârtie de copt.

Pentru blat:

2. Bate ouăle cu smântâna până se omogenizează, apoi adaugă făina, zahărul, praful de copt, cacaoa și nucile pe rând, incorporându-le. Aluatul o să fie gros – dacă ți se pare prea gros (și nu mai poți amesteca în el sau e prea uscat), poți adăuga un pic din apă.

3. Topește untul cu ciocolata amăruie apoi lasă un pic la răcit. După ce se răcește le poți adăuga în aluat, amestecând încontinuu. Toarnă aluatul în tavă și dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute (trebuie verificat și cu scobitoarea).

Pentru cremă:

4. În timp ce aluatul se coace, poți face și crema. După cum am scris și la ingrediente, crema este opțională – eu nu am mai făcut-o, iar prăjitura a fost delicioasă oricum. Așadar topește untul pentru cremă și adaugă și cacaoa, amestecând încontinuu.

5. După ce s-a topit complet, ia oala de pe foc și lasă-l să se răcească de tot. După ce s-a răcit, toarnă untul într-un castron înalt, pentru mixer. Adaugă zahărul pudră puțin câte puțin, mixând încontinuu. Adaugă frișca lichidă și bate amestecul până devine gros, apoi adaugă și esența de rom. După ce ai terminat, dă crema la frigider.

6. După ce s-a copt aluatul și s-a și răcit, îl poți îmbrăca în crema de ciocolată – sau le poți servi una lângă alta pe farfurie, după plac.

Poftă bună!

Sursa: Avatanaje

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top