Connect with us

Revistateo.ro

prajitura

Inedit

Prajitura inteligenta: vezi care este SECRETUL! E delicioasa!

Este o prajitura simplu de facut si foarte gustoasa. In plus este inteligenta! Vezi care este secretul ei!

Aceasta prajitura e inteligenta pentru ca, desi toate ingredientele formeaza o singura compozitie care se pune in cuptor, in timp ce se gateste, se separa in trei straturi: blat, crema si crusta la suprafata. Deci cu un efort minim si cateva ingrediente simple, faci o super-prajitura!

INGREDIENTE

200 grame unt topit
250 grame zahar

Vezi si RETETA de: Prajitura ingerilor

Vezi si RETETA de: Prajitura cu malai

1 litru lapte
9 linguri faina
9 oua
esenta de vanilie
coaja de lamaie si coaja de portocale

PREPARARE

Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga untul topit si laptele, amestecand cu mixerul. Adauga aromele (poti folosi mai multe, daca doresti, chiar si rom sau esenta de cafea). Bate spuma albusurile si amesteca-le cu faina, foarte usor, pentru a pastra consistenta pufoasa. Pentru aceasta etapa, renunta la mixer si foloseste o spatula! Amesteca cele doua compozitii si pune totul intr-o tava cu hartie de copt, apoi in cuptor. Se lasa la 180 de grade, timp de jumatate de ora, insa in ultimele 10 minute e bine sa o testezi cu scobitoarea.

Secretul acestei prajituri este sa bati foarte bine albusurile. Pentru a le bate spuma, pune un strop de zeama de lamaie si putina sare. Vor deveni o bezea compacta! Un alt truc este sa nu deschizi absolut deloc cuptorul in primele 20 de minute, caci se va lasa prajitura.

In ceea ce priveste consumul de oua, nu trebuie sa te ingrijorezi: cercetatorii spun ca nu s-a dovedit nicio legatura intre consumul de albus sau galbenus si afectiunile cardiovasculare.

CITESTE SI: Afla cu ce poti inlocui ouale in prajituri

CITESTE SI: Indulceste cafeaua plus alte 3 moduri in care poti folosi COJILE DE OUA

Sursa foto: littlesweetbaker.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top