Prajituri
Prajitura Paleo fara zahar
Prajitura Paleo fara zahar – INGREDIENTE
Pentru blat
2 cani nuci
¾ cana curmale (fara samburi)
4 linguri ulei de cocos
Primul strat
1 cana unt de cocos
2 lingurite otet natural de mere
½ lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
Al doilea strat
1 cana faina de cocos
1 cana lapte de cocos
2 linguri miere
1 lingurita esenta de vanilie
Al treilea strat
½ cana unt de cocos
½ cana lapte de cocos
½ cana cacao pudra
2 linguri miere
Al patrulea strat
½ cana unt de cocos
¼ cana lapte de cocos
2 linguri miere
Ultimul strat
Ciocolata neagra rasa (cel putin 80% cacao, fara zahar adaugat)
MOD DE PREPARARE
1. Ca sa prepari blatul, taie nucile si curmalele grosier, apoi cu robotul de bucatarie mixeaza-le pana se faramiteaza (dar nu sunt praf). Adauga uleiul de cocos si amesteca pana se formeaza blatul lipicios. Tapeteaza tava de prajitura (8×8) cu hartie de copt, apoi intinde blatul uniform. Da tava la frigider pana prepari al doilea strat.
2. Pentru al doilea strat trebuie sa combini ingredientele si sa le mixezi pana se formeaza o pasta omogena, apoi toarna crema peste stratul de biscuiti, cu o lingura. Intinde uniform si niveleaza. Cat faci urmatorul strat, da tava la frigider.
3. Pentru celelalte straturi cremoase, repeta procesul. La frigider se intaresc cremele, astfel ca va fi destul de simplu sa le intinzi una peste cealalta.
4. Pentru ultimul strat, pur si simplu rade ciocolata neagra pe deasupra, apoi da tava, din nou, la frigider. Lasa sa se raceasca si sa se intareasca, apoi o poti servi.
Pofta buna!
gigelceluratzel
2014-08-23T18:58:05+03:00 at 2014-08-23T18:58:05+03:00
La „Modul de preparare”, alineatul 2, care biscuiti?
Mari
2014-08-23T22:30:17+03:00 at 2014-08-23T22:30:17+03:00
Fara zahar…far cu calorii.. 🙂